1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Kendisini Tanıtamadı
Kars Kendisini Tanıtamadı

Kars Kendisini Tanıtamadı

​Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, Azeri’nin, Terekeme’nin, Yerli’nin, Türk’ün, Kürt’ün, Alevi’nin ve Sünni’nin bira arada kardeşçe kavga etmeden yaşadığı tek şehrin Kars olduğunu belirtti.

A+A-

Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, Kars’ta huzurun ve barışın olduğunu ifade ederek bütüm turizmcileri, Kars’a, Sarıkamış’a beklediklerini kaydetti.

“NE YAZIK Kİ KARS KENDİSİNİ TANITAMADI”

2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’i değerlendiren Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, Kars’ın yeterince tanıtılmadığını söyledi.

Muharrem Yıldız, “Kars Serhad şehri, Türkiye’nin sınır bekçiliği yapan bir şehir, Kars tarihte de ilklere sahip olmuş. İşte Anadolu’nun Türkleşmesinde öncü şehir olmuş. Anadolu’da Müslümanlığın yayılmasıyla alakalı ilk cami ve Cuma namazının kılınması, bunları sıralayabilir. Onun için serhat Kars Kafkaslara açılan çok önemli bir kapı olması ve gelecekte de Kafkasların başkenti olma özelliğini taşıyan bir il. Ama ne yazık ki Kars kendisini tanıtamadı. Seçilmiş milletvekillerimiz olsun, atanan valilerimiz olsun, belediye başkanlarımız olsun Kars’ın kültürünü, tarihini ve ne yazık ki turizmini anlatamadı. Kars’ın yöresel ürünlerini tanıtamadılar” dedi.

“KARS SANKİ BİR TERÖR ŞEHRİ, SANKİ BİR TERÖR KENTİ GİBİ ALGILAR OLUŞTU”

Kars’ın dağlarında, ovalarında rahat rahat dolaşılabildiğini, terörle alakalı hiçbir şeyin olmadığını belirten Yıldız, “Bugün baktığımız zaman Kars’ın Sarıkamış’ta, 90 bin şehitle anılan Sarıkamış, Türkiye’nin en güzel karı ve Dünya’nın ikinci, üçüncü dediğimiz kristal karı özelliğine sahip bir turizm ilçesi. Sarıkamış Türkiye’nin en uzun pistlerine sahip olmasına rağmen, Dünya’nın da yine sayılı uzun pistlerinden bir tanesi Sarıkamış, özellikle bu yılda Sarıkamış turizmle alakalı istediğimiz turisti alamadık. Bunun sebebi de şu oldu. Bölge de son zamanlarda artan terörün Kars’a da sireyat ederek Kars’ta terör eylemleri olmasından dolayı, sanki bir terör şehri, sanki bir terör kenti gibi algılar oluştu. Oysa öyle değildir, Çünkü Kars’ta Kürdü vardır, Türk’ü vardır, Azeri’si vardır, Yerlisi vardır ama bir aradalar, bakın bunun örneğini nasıl yaşadı Kars? Seçimlerde PKK’ya yakın olan siyasi partiye verdiği desteği geri çekerek, “burada eylem yapamazsınız. Biz burada bir arada yaşıyoruz. Sizin yaptığınız eylemlerden dolayı turizmimiz etkilendi, otellerimiz etkilendi, yatırımcılar gelmedi. Kars’ta ne yazık ki yıllardır, kardeşliğin simgesi, barışın simgesi, bir arada, bahsettiğimiz zümrelerin bir arada kavga etmeden yaşayan bir şehirken, sizlerden dolayı kavga eden bir şehir görüntüsüne büründük” diye onlara gereken cevabı vermiştir. Bugün baktığınız zaman Kars’ta huzur ve barış var. Ama ne yazık ki televizyonlara o düşünce, Kars’ta sanki Sarıkamış’ta terör var. Can güvenliğimiz yok diye oraya gitmediler. Halbuki öyle değil Kars’ın dağlarında, ovalarında rahat rahat dolaşabilirler terörle alakalı hiçbir şey yoktur. Bütün turizmcilerimize sesleniyorum. Gelsinler Kars’a, Kars’ta huzur var” diye konuştu.

“BUGÜN TÜRKİYE ÖRNEĞİ KARS’TA YAŞAMAKTA, BİR ARADA KARDEŞÇE KAVGA ETMEDEN NASIL YAŞANIR KARS’A BAKMAK LAZIM”

Bugün Türkiye örneği Kars’ta yaşamakta, bir arada kardeşçe kavga etmeden nasıl yaşanır Kars’a bakmak lazım diyen Serhat Boyları Başkanı Muharrem Yıldız, “Bugün Kars’ı ele aldığımız da Kars Anadolu’nun serhat şehri, Kars Türkiye’nin hudut bekçiliğini yapmakta, Kars Anadolu’nun Kafkaslara açılan önemli bir kapısı, sadece bununla da değil, Kars’a baktığınız zaman bir sürü zümrelerin bir arada yaşadığı kavga etmeden Azeri'si, Terekemesi, Yerlisi, Türkü-Kürdü, Alevi'si-Sünni'si bir arada, kardeşçe kavga etmeden yaşadığı tek şehirdir Kars. Kars hakikaten Türkiye’ye örnek bir şehirdir. Kültürü ile tarihi ile doğasıyla ve en önemlisi kardeşçe yaşamanın hukukunu oluşturan en önemli şehirlerden birisidir. Bugün Türkiye örneği Kars’ta yaşamakta, bir arada kardeşçe kavga etmeden nasıl yaşanır Kars’a bakmak lazım” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.