1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Kalesi ışıklandırılıyor
Kars Kalesi ışıklandırılıyor

Kars Kalesi ışıklandırılıyor

Mülkiyeti 2012 yılında Kültür Varlıkları ve Genel Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsis edilen marka kentin simgesi tarihi Kars Kalesi’nin, kente bakan kısmı ışıklandırılacak.

A+A-

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Serhat Kalkınma Ajansı’na Kalenin ışıklandırılması için hazırlanan projenin kabul edilmesinin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri Kars’a geldi.

Bakanlığa bağlı Kültür Varlıkları ve Genel Müzeler Genel Müdürlüğü’nden Peyzaj Mimarı Yeliz Köse, Kültür ve Turizm Uzmanı-Mimar Cennet Ceylan ve Bakanlığın Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünden Makine Mühendisi M.Akif Alkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ve Kars Kars Müze Müdürü Kaptan Zeynel Abidin İle birlikte Kars Kalesi ve çevresinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, hazırladıkları ve Serhat Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen proje ile Kars Kalesi’nin, şehre bakan cephesinin aydınlatılması, güvenlik ve kontrol hizmetlerinin daha sağlıklı yapılmasının yanı sıra yaya yürüyüş yolunun da rehabilite edileceği söyledi.

18 AY İÇERİSİNDE KALE GECELERİ IŞIL IŞIL OLACAK

Projenin en geç 18 ay içerisinde tam anlamıyla hayata geçirileceğini de kaydeden Müdür Doğanay: “Mülkiyeti 2012 yılında Kültür Varlıkları ve Genel Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsis edilen tarihi Kars Kalesini teslim aldıktan sonra, Serhat Kalkınma Ajansına sunmak üzere bir proje hazırladık. Projeniz kabul gördü. Projemizin içerisinde, Kars Kalesinin Kars’a bakan cephesinin aydınlatılması ve yaya yürüyüş yolunun rehabilite edilmesi var. Ayrıca kaleye çıkan yürüyüş yolunda da ziyaretçilerin dinlenebilmeleri için dinlenme odaları da olacak ve çeşitli mobilya ve teşrifatla donatılacak. Kalenin kullanma hakkı Kültür Varlıkları ve Genel Müzeler Müdürlüğüne ait olduğu için ve projenin kabul edilebilirliğinin sağlanabilmesi için Kültür Varlıklar ve Müzeler Genel Müdürlüğünden uzman arkadaşlarımız Kars’a geldi. Bizler de kendilerine hem projeyi yerinde anlattık, hem de projede yapılacak olanları uzman arkadaşlarla yerinde gördük ve inceledik. Arkadaşlarımız da projeyi anladılar ve yerinde ne yapılacağına karar vereceğiz. Arkadaşlarımızın tutacağı raporlar çerçevesinde de proje şekillenecek. Kalemizin aydınlatılması ise yerden ve daha modern bir şekilde, Kars’ a yakışır bir aydınlatma projesi ile birlikte inşallah 18 ay içerisinde yapıp bitireceğiz” dedi.

Müdür Doğanay ayrıca projenin hayata geçirilmesinin ardından Kars Kalesinin Siluetini bozan enerji hatlarının da ortadan kalkacağına dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.