1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars İşgücü Piyasası Analizi
Kars İşgücü Piyasası Analizi

Kars İşgücü Piyasası Analizi

İstihdam için Eğitim ve Koordinasyon Projesi (İSKEP) kapsamında gerçekleştirilen “Kars İşgücü Piyasası Analizi”nin Sonuçları 25 Haziran 2015 tarihinde açıklanıyor.

A+A-

Dezavantajlı bireylerin istihdam edilmesinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak ve daha kolay şekilde istihdam edilebilmelerini sağlamak hedefiyle yürütülmesine başlanan İSKEP Projesi kapsamında 10 ilde, 12 belediye ile birlikte iş gücü piyasası analizleri gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanıyla Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen Proje’nin analiz çalışmalarının Kars sonuçları, 25 Haziran 2015, Perşembe akşamı saat 19.30’da, Kars Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek yemekli basın toplantısında duyurulacak.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın açılış konuşmalarıyla, Cheltikov Hotel’de başlayacak olan toplantı, iftar yemeği ile devam edecek ve iftarın ardından İSKEP Teknik Destek Ekibi tarafından analiz sonuçları açıklanarak, basın mensuplarının soruları yanıtlanacak.

İSKEP Projesi’nin temel çıktılarından biri olarak, Şubat – Nisan 2015 döneminde Kars’ta gerçekleştirilen odak grup toplantılarından ve istatistiki araştırmalardan toplanan verilerle oluşturulan analiz ile ildeki dezavantajlı işgücünün arz ve talep tarafındaki ihtiyaçlarının net bir şekilde ortaya konması ve bu sayede özellikle dezavantajlı bireylerin istihdamın artırılmasına ön ayak olunması amaçlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.