1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars ile Rusya turizmde buluşacak
Kars ile Rusya turizmde buluşacak

Kars ile Rusya turizmde buluşacak

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ile bir araya gelerek konuyla ilgili açıklama yapan Vali Özdemir, Rusya’dan davet ettikleri turizm acenteleri aracılığıyla Kars’ın turizm destinasyonlarının tanıtımını yapacaklarını belirtti.

A+A-

Vali Özdemir, “Kars turizm anlamında bütün bölgemize ve ulusal ve uluslararası anlamda kış turizmiyle hizmet veren bir alan. Onun için geçen aylarda Rus Başkonsolosluğu ilimizi ziyaret ettiğinde, valiliğimizi ziyaret ettiğinde Rus turistlerin daha önce Kars’a geldiklerini ama son yıllarda Rus turistlerin sayısında azalmalar olduğunu, bununla ilgili işbirliği yapmamız konusunda bir anlaşmaya varmıştık.” dedi.

Rus Büyükelçiliği’nden gelen yazı ile Kars’ın turizm alanlarının bilgilerinin istendiğine dikkat çeken Özdemir, “Rusya Büyükelçiliği’nden gelen yazı ile de bizden turizm alanlarımızın bilgilerini istediler. Bizde onlara turist firmalarıyla, turizm firmalarıyla işbirliği yapabileceğimizi, öncelikle Rusya’daki turizm firmalarını bize yönlendirmeleri gerektiğini ve burada biz onları destinasyon merkezlerimizde, turizm alanlarımızı gezdirerek bir tanıtım çalışması yapmamız gerektiğini kendilerine bildirdik. Ve son gelen yazıda da Kars’ı turizm firmalarını bizim istediğimiz ve belirlediğimiz tarihte gelmek istediklerini belirttiler. Bizde 27-28 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde Rusya’dan gelecek olan turizm şirketlerini ilimize davet ettik” diye konuştu. Herhangi bir aksilik olmazsa Şubat sonu, Mart başında da turizm anlamında ilimizi tanıtma ve turizm işbirliği anlamında şirketlerle anlaşmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Moskova Fuarı’nda Kars’ı ciddi anlamda tanıtacaklarını da kaydeden Özdemir, “Biliyorsunuz Moskova Turizm Fuarı’nda da biz ilimizi Rusya’da da ciddi bir şekilde tanıtmayı düşünüyoruz. Çünkü Bakü-Tiflis-Kars Demiryolundan sonra bizim bölgeyle ulaşım anlamında çok ciddi bir işbirliğimiz olacak. Bizde bunun alt yapısını Kars olarak hazırlamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şubat ve Mart aylarında Rusya’dan Kars’a gelecek turizm acentesi yetkilileriyle Sarıkamış Kayak Merkezi, Katerina Köşkü, Çıldır Gölü ve Ani Antik kenti gezdirilerek bilgiler verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.