1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KARS HDP'den Kınama
KARS HDPden Kınama

KARS HDP'den Kınama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Başkanlığı, Adana ve Mersin il binalarına yapılan bombalı saldırıları kınayarak, sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını istedi.

A+A-

Adana ve Mersin’de HDP il teşkilatının bulunduğunu binalarda eş zamanlı patlama meydana geldi. Hasara yol açan bombalı saldırılarda Adana’da 3 kişi yaralandı. HDP Seyhan İlçe Eş Başkanı Hüseyin Beyaz’ın kendisine gelen kargo paketini açarken patlama olurken, Mersin’de ise dün getirilen ancak kimden geldiği belli olmaması üzerine kabul edilmediği için terasa bırakılan saksı içindeki çiçeğe yerleştirilen bombanın patladığı belirlendi.

HDP Kars il Başkanlığı Adana ve Mersin illerinde HDP il binalarına karşı yapılan bombalı saldırıları yaptıkları basın açıklamasıyla kınadılar. HDP il binası önünde yapılan basın açıklamasına HDP Kars İl Eş başkanı Şahsenem Oğultarahan, HDP Kars milletvekili adayları Ayhan Bilgen, Şafak Özanlı, Önder Fidanboy ve çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasını HDP Kars İl Eş başkanı Şahsenem Oğultarahan okudu. Oğultarhan, “7 Haziran 2015 seçimleri öncesi HDP’nin yükselişinden korkan AKP hükümeti korkutma ve yıldırma politikalarına hız kesmeden devam etmektedir. AKP hükümeti klasik inkarcı kültürel soykırımcı politikalarının yeni bir versiyonu olarak HDP’nin Türkiye halklarıyla buluşmasını engellemek istemektedir.” dedi.

Oğultarhan daha sonra, “Seçim stantlarına, seçim bürolarına olan faşist saldırılar, Ağrı’da halkın üzerine ateş açılması ve bu sabah eş zamanlı düzenlenen bombalı saldırılar AKP hükümetinin zihniyetini bir kez daha açığa çıkartmıştır. Bu saldırılar bize Türkiye siyasetinin ne derece kirli yürütüldüğünü göstermektedir. Adana ve Mersin de düzenlenen bombalı saldırılar devletten bağımsız gerçekleşmemiştir. Faşist ve ırkçı zihniyet barış ve çözüme bir kez daha vurmuştur. Bu çok profesyonelce planlanmış bir eylemdir. HDP’nin başarılı olması durumunda tüm oyunlar deşifre olacak ve iktidarcı zihniyet halk karşısında tüm gerçekliği gözler önüne serecektir.” diye konuştu.

Oğultarhan ayrıca, “Halkımız bu zihniyetin yarattığı hiçbir provakosyana gelmemelidir. Çünkü özgürlük hareketimiz en zor koşullarda dahi yaşamını ortaya koymakta ve demokratikleşme yolunda Kürt sorununu çözüme mücadelesi vermektedir. Değil provakosyon saldırı, bin tane atom bombası artık bu halkı durduramaz ve inancını yıkamaz.” şeklinde konuştu.

HDP Kars Milletvekili adayı Ayhan Bilgen da “Öncelikle Adana’daki iki yaralı arkadaşımızdan aldığımız haberi sizinle paylaşayım; genel merkez yöneticimiz İbrahim Yakut şuan ameliyata alındı. Seyhan ilçe eş başkanımız Hüseyin Beyza ameliyattan çıktı. Sağlık durumu iyiye gidiyor. Bu saldırılarla çok açık büyük katliamlar hedeflenmiştir. Bugün sabah saatlerinde bütün seçim bürolarımızda toplantılar yapıldı genel merkez yöneticilerinin il yöneticilerinin adayların o saate parti binasında olduğunu bilenler büyük bir katliamı hedeflemişlerdir. Elbette iki, yaralıyla bu olayın sonuçlanması arkadaşlarımızın can sağlığı açısından sevindirici ama Türkiye’nin 90’lı yıllara geri döndüğünün göstermesi açısında da ibret vericidir. Yine ilginç bir gün seçilmiştir yine. 18 Mayıs; İbrahim Kalpakkayaların şahadetlerinin günüdür. Bu mesajı da biz aldık. Elbette nasıl okuyacağımızı da nasıl değerlendireceğimizi. Bu halk ödediği bedellerle çıkarttığı derslerle gereken değerlendirmeyi yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bilgen daha sonra şunları söyledi:

“‘Biz böyle provokasyonları bekliyorduk’ şeklinde bir başbakan böyle açıklama yapamaz. Başbakanlık makamı bilmek ve beklemek makamı değildir. Önlemek, tedbir almak makamıdır. Ama bırakın tedbir almayı, bırakın önlemeyi partilerinin en üst düzey yöneticileri günlerdir HDP’nin baraj altında kalmasına yönelik çağrılarını bunun ülke için faydalı olduğuna dair düşüncelerini, yaklaşımlarını açıklamakla kalmıyorlar; doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı partimizi hedef gösteren terör örgütünün yandaşı cümlesini dün akşam tekrar kurarak yasal, legal bir partiyi böyle tarif ederek aslında hedef haline getirmiştir. Onun için biz bundan sonra kendi güvenliğimizi kendimiz almanın yolunu bulmak zorundayız. Bu anlamda da mesajı, dersi aldık. Onlardan hiç bir şey beklemiyoruz ama bunun hani çok uzak değil 7 Haziran’ı hep birlikte göreceğiz. 7 Haziran’da bu provokasyonlara, bu saldırılara halk gereken cevabı, gereken dersi verecek. Biz asla bu provokasyonlara gelmeyeceğiz, asla bir çatışmayla seçimlerin ertelenmesi ve AKP’nin iktidardan düşüşünün Cumhurbaşkanlığı konumunun yeniden tartışılır oluşunun ertelenmesine biz fırsat vermeyeceğiz. Bu provokasyonun tarafı olmayacağız. Biz her şeye rağmen her türlü saldırıya her türlü provokasyona her türlü katliam girişine rağmen barışçı bir şekilde sözümüzü söyleyeceğiz. Bu ülkeye dair önerilerimizi siyasetimizi toplumla paylaşacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.