1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Harakani Havalimanı
Kars Harakani Havalimanı

Kars Harakani Havalimanı

Vekiller, Kars Havalimanı’nın isminin Kars Harakani Havalimanı olarak değiştirilmesi kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından açıklama yaptılar.

A+A-

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Bakanlar Kurulu aldığı karar ile Kars Havalimanı’nın isminin Kars Harakani Havalimanı olarak değiştirilmesi kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından açıklama yaptılar.

Söz konusu kararın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 05.01.2015 tarihli ve 64 sayılı yazısı üzerine Bakanlar Kurulu’nca 26.01.2015 tarihinde alındığını belirten Milletvekilleri Arslan ve Kılıç, “Böylelikle Kars Havaalanının ismi Bakanlar Kurulu kararı ile değiştirilmiştir” dediler.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, “Kars Devlet Hastanesinin Harakani Devlet Hastanesi olarak değiştirilmesi biz milletvekillerinin inisiyatifi ile gerçekleşmiştir ancak Kars Havaalanının ismi Bakanlar kurulu Kararı sonucunda değişmiştir” açıklamasında bulundu. Arslan, “Havaalanının ismi hastaneden önce Harakani olarak kondu sayın başbakanımız burada açıkladı ancak hastane bizim inisiyatifimizde. Biz Harakani dedik ve hemen ismi kondu. Havaalanlarıysa uluslar arası çalışan kurumlar olması nedeniyle bakanlar kurulu kararıyla ancak o hale getirebiliyorsunuz. Sonra biz devlet hava kurumuna gittik bu konuyu onlarla paylaştık onlarda sağ olsunlar hemen hızlı bir şekilde yönetim kurulunda bu kararı aldılar. Süreç bakanlar kuruluna gitti ve bakanlar kurulundan onaylanarak çıktı ve resmi gazetede yayınlanarak tescillenmiş oldu.” dediler.

Arslan ve Kılıç daha sonra şunları söylediler:

“Kars havalimanı aynı anda 17 uçağı bir arada ağırlayabilecek kapasitede. Bunu geçtiğimiz günlerde 3 cumhurbaşkanımızın gelmesiyle bütün dünyaya göstermiş olduk. Harakani gerçekten bu bölgede ehli olan tasavvuf üssü bir değerimiz olarak bu bölgede bizim için hayli önemlidir. Mevlana’nın hocasıdır. Harakani ismini sadece bizim bilmemiz yeterli değildir. Adam siteme girecek ve diyecek ki Kars’ta ki havalimanının adı Harakani’ymiş. Dünya bilecek bu ismi biz bunu istiyoruz. O zaman dönecek merak edecek Harakani kimdir diye. Ve inşallah Harakani öğrenildikçe, Harakani’nin hamilik ettiği bu önemli bölgeyi öğrendikçe hem araştıracak hem bölgemize daha çok turist gelecek. Sadece hava alanının ismini Harakani koyduk dersek bu çok sığ kalır. Biz bunu yaparak dünyaya diyoruz ki böyle bir değerimiz var gelin yerinde görün, araştırın biz de inşallah bu durumdan hem manevi olarak hem de maddi olarak kazanç sağlayalım. Çünkü Kars marka bir kent, turizm kenti bu değerlerimizden yararlanmamız lazım.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.