1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Gökhan'a Ağladı
Kars Gökhana Ağladı

Kars Gökhan'a Ağladı

Ankara’daki patlamada ölen Karslı genç toprağa verildi...

A+A-

Ankara Garı Kavşağı’nda Cumartesi günü yapılması planlanan miting için toplanma noktasında meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden Özver Gökhan Arpaçay’ın cenazesi Kars Merkez Işıklı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Patlamada hayatını kaybeden 32 yaşındaki Özver Gökhan Arpaçay’ın cenazesi ailesi tarafından yapılan teşhis sonrası Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınarak Kars’a gönderildi. Kars Harakani Havalimanı’ndan alınan cenazede, aralarında KESK, DİSK, Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, BES, SES, İHD temsilcileri ve üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ), Halkların Demokratik Partisi ( HDP ) milletvekili adaylarının yanı sıra çok sayıda vatandaş Arpaçay’ın ailesini acı gününde yalnız bırakmadı.

Özver Gökhan Arpaçay’ın Harakani Havalimanı’ndan alınan cenazesi Merkez Işıklı Camii’nde ailesi vatandaşlar tarafından gözyaşlarıyla karşılandı. Cami önünde Arpaçay’ın Annesi Türkan Arpaçay ve Babası 72 yaşındaki Kerim Arpaçay’ın ağıtlar yakarak yaşadıkları acının tarifi mümkün değilken, yakınları ve katılanların gözyaşları sel olduğu aktı.

BALAM LAYLAY BALAM LAYLAY (UYU YAVRUM UYU)

Anne Türkan Arpaçay’ın “AY Balam, Yandım Balam, Balam Laylay Balam Laylay (Uyu Yavrum Uyu), Balam Can Balam..” ağıtları yürekleri dağladı.

CENAZEDE SLOGAN; BAYRAK VE FLAMALARA İZİN VERİLMEDİ

Cenaze töreninde aile her hangi bir slogan atılmamasını istedi ve “Bizi acımızla baş başa bırakın, hepimizin farklı düşünceleri, ideolojileri var ama burası bu düşüncelerin yeri değil, şimdi kesinlikle slogan atılmasını istemiyoruz” dediler.

Bunun üzerine İmam Mir Kasım Erdem, “Bu civanımıza haklarınızı helal edin. Allah bu ülkemize düşen bu ateşe kendi inayeti ve lütfü ile bir serin su serpsin inşallah. Allah bizlere bir daha böyle acılar tattırmasın. Ailesinin özellikle ricası şudur ki; cenazemiz İslami adapla kalkacak ve en ufak bir kelime, en ufak bir propaganda, en ufak bir flama, bayrak açılmayacak. Cenazemizin ruhunun şadlığı için bunu sizlerden, herkesten rica ediyorum. Gün birlik ve beraberlik, kardeşlik günüdür. Katılan herkese cenaze ailesi adına teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı ardından Özver Gökhan Arpaçay’ın cenazesi Yenimahalle Mezarlığı’na defnedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.