1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Kars, çok ciddi fırsatlara sahip”
“Kars, çok ciddi fırsatlara sahip”

“Kars, çok ciddi fırsatlara sahip”

​​​​​​​CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Kars İl örgütünü ziyaret etti.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurultay sonrası bölgede yaptığı geziler kapsamında Ardahan’ın ardından partisinin Kars İl Örgütünü ziyaret etti.

CHP İl Başkalığında İl Başkanı Mustafa Aras, Merkez İlçe Başkanı Onur Uludaşdemir ve partililer tarafından karşılanan İmamoğlu, Mustafa Aras’a Beylikdüzü Belediyesinin üzerinde Atatürk olan 2018 yılı takvimi ve plaket takdim etti.

CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kedilerini ziyaretinden dolayı duydukları mutluluğu dile getiren CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, 2019 yılında yapılacak olan seçimlere hazırlandıklarını ve Kars’ın Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olmasına rağmen en kirli ve bakımsız ili olduğunu söyledi. 2014 yerel seçimlerinde Kars Belediye Başkanlığını 600 oy ile kaybettiklerini hatırlatan Aras, CHP’lilerin gönül birliği ile ve el erle vererek yönetimi ele alıp Kars’ı layık olduğu yere taşıyacaklarını söyledi.

“KARS, ÇOK CİDDİ FIRSATLARA SAHİP, DEĞERLENDİRİLİRSE…”

Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ve CHP Kars Eski İl Başkanı Yücel Taşçı ile birlikte CHP Kars İl Örgütünü ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu partilere hitap etti. Kendisini ağırlayan parti teşkilat mensupları ve Başkan Mustafa Aras’a teşekkür eden İmamoğlu CHP İl Başkanı Mustafa Aras’ın CHP Büyük Kurultayında özel görevi olduğunu hatırlattı.

Birkaç gündür bölgede olduğunu ve Kars ile ilgili olarak da gözlemeler yaptığını belirten İmamoğlu, Kars’ın ciddi bir fırsata sahip olduğuna dikkat çekti. Kars’ın tarihi dokusuyla, geçmişten bugüne taşıdığı birçok özelliğiyle olağanüstü bir kent odluğunu da söyleyen İmamoğlu: “Birçok noktada turist gruplarıyla denkleştik, karşı karşıya geldik. Şunu söyleyeyim, tam da böyle başlangıcında olan Kars şehri çok itinalı davranırsa, çok dikkatli hareket ederse ve halkın herkesi kucaklayıcı kimliğini turizm sektörüne de yansıtması durumunda inanın bugün 1 ise birkaç sene içerisinde 100 katına çıkacak seviyede bir fırsatı var. Hatta az önce bir restoranda bir şeyler atıştırdık, çıkışta dedim ki dükkân sahibine, ‘Bak şu anda sokakta en çok Karslı dostlarımız yürüyor fakat birkaç sene içerisinde siz sokakta turistleri göreceksiniz, Karslı vatandaşlarımızın sayısı bunun yarısından aza düşecek’ dedim. Bunu ben gördüm. Ani Harabeleri olsun, Kars Kalesi olsun, Çıldır Gölü olsun ve Kars’ın içindeki tarihi dokular olsun inanılmaz turizm fırsatları var. Bunun yanı sıra tarıma ve hayvancılığa dayalı ürünleri ve bunların doğru sunumu, güzel ve kaliteli sunumu Kars’ı Türkiye’de gerçekten vizyonu olan bir şehir konumuna oturtabilir.” Dedi.

İSTANBUL’DA CİDDİ BİR KARSLI NÜFUSU VAR

Turistik bölgelerin yönetim kabiliyetini en iyi ortaya koyan, sosyal demokrat yönetim anlayışının da simgesi olan CHP’nin de Kars’a çok büyük katkısı olacağına vurgu yapan CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: “İstanbul’da ciddi bir Karslı nüfusu var bunu siz benden iyi biliyorsunuz. Beylikdüzü’nde de tabi karma bir nüfus yapısı var. Benim özellikle Anadolu’yu gezmekteki temel duygum şu; Örneğin Beylikdüzü’nde de aslında Türkiye’nin her rengi var. O zaman ben Türkiye’yi gezerken hem Beylikdüzü’nde yaşayan Türkiye’nin farklı noktalarından insanlara doğduğu veya anne babalarının doğduğu memleketleri hatırlatmak, aynı zamanda İstanbul’a buraları tanıtmak. Bunu üzerime bir vazife olarak alıyorum ve bu bağlamda da gerçekten bu ilin dışında birçok ili, 20’ye yakın ili ziyaret edip gezdik. Kars’a da gelmiş olduk. Bir sonraki gezi olarak Kastamonu planlanıyor, ardından Van şehrimiz planlanıyor. Siyasetimize de katkısı var ama İstanbul gibi kocaman bir şehrin Anadolu’yla bağ kurmasında, dengesiz ekonomik koşulların daha dengeli hale gelmesinde, bu kadar büyük göçün durdurulmasında, aslında burada da yoğun fırsatların olduğunun farkına varılmasında katkısı olacağını biliyorum. Onun için bu gezileri yapıyorum ve devam edeceğim. Tekrar şunu söyleyerek bu iki günlük izlenimimi tamamlayayım, Kars’a gelen bir vatandaş inanın burayı bir haftada bitiremez. Sarıkamış ve hatta yakın illeri de işin içine katarsak, turizm merkezleri ve tarihi noktaları ya da kendi içerisindeki o nitelikli kavramları da işin içine katarsak bir haftada bitiremez. Bu şehrin siz sahiplerisiniz, şehir sizlere emanet ama bizim de sorumluluğumuz var, bu güzel başlangıcı nitelikli bir sonuca ulaştıramazsak biz gelip açık söyleyeyim il başkanımızın huzurunda esnaf odası başkanımıza da o gün ifade ettim. Bu güzel şehrimiz, Türkiye’de en ön sıralarda olması gereken bir şehir. Bu duygularımla özellikle Kars’ta beni ağırlayan tüm unsurlara, tüm dostlarımıza, hanımefendilere, beyefendilere yürekten teşekkür ediyorum. “şeklinde açıklamada bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.