1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Çayı’ndan gülleler çıktı
Kars Çayı’ndan gülleler çıktı

Kars Çayı’ndan gülleler çıktı

Kars Çayı’ndan 1. Dünya Savaşı’na ait gülleler çıktı...

A+A-

Kars Çayı ıslah projesi kapsamında yapılan çalışmalarda 1. Dünya Savaşı dönemine ait olduğu düşünülen 2 adet gülle bulundu.

Devlet Su İşleri İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bir süredir yürütülen Kars Çayı’ndaki temizlik ve ıslah çalışması sırasında 1. Dünya Savaşı'na ait olduğu belirtilen ve top mermisi olarak kullanılan 2 gülle bulundu.

Bulunan 2 güller Kars Çayı kenarında bulunan bir otelin bahçesine konuldu, ardından polis ve müze müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Kars Müze Müdürlüğünde görevli Arkeolog Ünver Solaklıoğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaptıkları incelemelerde top mermisi olarak kullanılan güllelerin 1. Dünya Savaşı'na ait olduğunu belirtti.

Ayrıntılı incelemelerin ardından bulunan güllelerin netliğe kavuşacağını kaydeden Solaklıoğlu, "DSİ'in Kars Çayında ıslah çalışması yaptığı sırada 2 tarihi gülle buldukları bilgisi verildi, gelip burada yaptığımız incelmelerde güller ve top mermisinin 1. Dünya Savaşı'na ait olduğu anlaşıldı. İncelemelerden sonra gülleleri alıp müzeye götüreceğiz." dedi.

Solaklıoğlu, güllerlerin futbol topu büyüklüğünde olduğunu ifade ederek, "Bu güllerler 1. Dünya Savaşı'na ait olğu patlamamış güllerlerdir ama içerisinde herhengi bir patlayıcı yok bunlar top mermis olarak kullanılan mermilerdir." Şeklinde konuştu.

1. Dünya Savaşı'nda top mermisi olarak kullanılan 2 güllenin tutanağı tutulduktan sonra incelenmek üzere Kars Müze Müdürlüğüne götürüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.