1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Çayında Can Pazarı
Kars Çayında Can Pazarı

Kars Çayında Can Pazarı

Kars Çayı'na düşen asker itfaiyenin çalışmasıyla kurtarıldı. Can pazarının yaşandığı kurtarma çalışmasında suya giren itfaiye erlerinin kendi canlarını tehlikeye atmaktan çekinmemeleri vatandaşlardan takdir topladı.

A+A-

Edinilen bilgilere göre Akyaka Şahnalar Taburunda vatani görevini sürdüren S.A. isimli bir asker çarşı izninde geldiği Kars’ta Mesut Yılmaz Parkı’na gitti. Bir süre gezindikten sonra Kars Çayı’nın istinat duvarı üzerinde yürümeye başladı. Dengesini kaybederek suya düşen asker akıntıya kapıldı. Kars Çayı'ndaki ağaçlara tutunarak yardım isteyen askeri gören vatandaşlar 110, 155 ve 112’yi aradılar.

Olay yerine ilk gelen Emniyet güçleri yaralı askeri sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada 2 itfaiye aracı ve 10 itfaiye eri İtfaiye Müdürü Cemil Acay’ın öncülüğünde olay yerine geldi. Askerin durumunu gören itfaiye erleri bir bir suya atladı. İtfaiye Müdürü Cemil Acay’ın temkinli şekilde ekiplerini yönlendirmesiyle boğulmak üzere olan ve yardım isteyerek ağlayan askeri kurtarmaya çalıştılar. İtfaiye erlerinden ikisi gencin omuzlarında ip bağlarken bir itfaiye eri de akıntıya aldırmadan suya girdi ve askerin ayaklarına dolanan ağaç dallarını ayırdı. Sonra da kontrollü şekilde asker sudan çıkarıldı ve can pazarının yaşandığı Kars Çayı’nda itfaiye erlerinin soğukkanlı ve bilinçli çalışmaları kaldı.

112 sağlık görevlileri yaralı askere ilk müdahaleyi yapıp hastaneye hareket ettikten sonra vatandaşlarda başarılı buldukları itfaiye erlerini kutlamaya başladılar.

İtfaiye Müdürü Cemil Acay, ekiplerini gayretli ve bilinçli çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Gerekli müdahale zamanında yapıldı ve yaralı askerimiz zarar görmeden çıkarılmıştır.” dedi.

Bir gazetecinin, “Askerin intihar girişiminde bulunduğu söyleniliyor” demesi üzerine ise Acay, “Onu bilemiyoruz. Şu an hastaneye götürüldü. Kars Çayına düştü mü yoksa ihtihar girişiminde mi bulundu bunlar sonrasında anlaşılır” diye konuştu.

Hastanede tedavi altına alınan askerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler