1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Çayı’na Porsuk Çayı Modeli
Kars Çayı’na Porsuk Çayı Modeli

Kars Çayı’na Porsuk Çayı Modeli

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Çayı’na Porsuk Çayı’nı örnek alarak proje hayata geçirieceklerini belirtti.

A+A-

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e giden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Çayı’nın içler acısı durumdan kurtulması için ‘Porsuk Çayı ve Çevre Düzenlemesi Projesi’, Kars Çayı'nda uygulanacaklarını söyledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca Porsuk Çayı’nda hayata geçirilen örnek projeyi Kars’ta uygulayacaklarını ifade eden Karaçanta, “Kars Çayı’nda, Porsuk Çayı Projesi’ni uygulamak istiyoruz. Böylece Kars'ın turizm potansiyelini daha da geliştirmek istiyoruz. Porsuk Çayı modelini Kars’ta hayata geçirdiğimizde Kars Çayı mevcut içler acısı durumdan kurtulacaktır. Böyle Kars Çayı’nı da eski güzel günlerine kavuşturacağız” dedi.

Öte yandan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Başkan Karaçanta’ya Kars Çayı için düşündüğü projede fikir alışı-verişinde bulunarak yardımcı olacağı kaydedildi.

Belediye Başkanlığı’nca hayata geçirilmesi planlanan Kars Çayı’na Porsuk Çayı Projesi çerçevesinde Kars Çayı mevcut durumundan kurtarılarak pırıl pırıl akması sağlanacak. Kars Çayı’nın proje kapsamında turizme kazandırılması da planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.