1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars bu yaz daha renkli olacak
Kars bu yaz daha renkli olacak

Kars bu yaz daha renkli olacak

Kars Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yeşil alan, refüj, kavşak, park ve çocuk parklarında kullanılmak üzere mevsimlik çiçek yetiştiriyor.

A+A-

Mevsimlik çiçekler olan gailardia, kadife çiçeği, süs lahanası, horoz ibiği gibi birçok ürünü kendi ekipleri tarafından yetiştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentte yaklaşık 30 bin adet çiçek ekmeyi hedefliyor.

Kars’ın bu sene rengarenk olacağını ifade eden ekipler, “Bu ilk çalışmamızdı ve inşallah ileri safhalarda daha da geliştirerek çiçek ekimini daha da artıracağız. Baharın da gelmesiyle birlikte şehrimizin yaz aylarında renkli ve güzel görünmesini amaçlıyoruz. Bu amaçla da mevsimlik çiçeklerin üretimine başladık.” açıklamasını yaptılar.

Kars Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Özge Erginbay, “Ürettiğimiz çiçeklerle yaz boyunca şehrimiz renkli kalacak. Mevsimlik çiçeklerle tüm alanlarımızda uygun olan yerlere dikimler yapılarak görsel zenginliği arttırmaya ve şehrimizi daha cazip bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu sene ilk defa çim üretime başladık” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.