1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Belediyesi’nden işçilere hak müjdesi
Kars Belediyesi’nden işçilere hak müjdesi

Kars Belediyesi’nden işçilere hak müjdesi

Kars Belediyesi’nden işçilere hak müjdesi

A+A-

Kars Belediyesi; 1 Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle, her yıl temizlik işleri müdürlüğünde düzenlenen davullu-zurnalı etkinlikleri bu yıl ülkemizdeki terör olaylarında verilen şehitler nedeniyle sönük kutladı. Başkan Karaçanta, burada yaptığı konuşmada önümüzdeki Haziran ayı içinde sözleşme imzalayacaklarını belirterek işçilere hak müjdesi verdi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, temizlik işleri müdürlüğü hizmet binasında toplanan işçileri selamlayarak programa başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından Hizmet İş Sendikası Kars Şube Başkanı Fikret Kepenekçi bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya işçilere haklarının verilmesi noktasında sunduğu imkanlardan ve kıt imkanlarla kente verdiği önemli hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Kepenekçi, “Öncelikle Güneydoğu’da yaşanan acı olaylardan dolayı bizim çocuklarımız yetim kalmasın diye kendi çocuklarını yetim bırakan aziz şehitlerimize duyduğumuz saygıdan ötürü her hangi bir eğlence düzenlemiyoruz. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin.” dedi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da konuşmasına şehitlere Allah’tan rahmet, tüm ülkeye başsağlığı dileklerini iletti. Geçtiğimiz yıllarda 1 Mayıs’ı davullu-zurnalı kutladıklarını ama bu yıl ülkemizde yaşanan tören olaylarında şehitlerin olduğuna dikkat çekerek bu nedenle bu yıl kutlamaları sönük yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Başkan Karaçanta, “Geçen yıl yine burada aynı kutlamayı yaptık. Gönül isterdi ki yine öyle olsun ancak daha bu sabah Nusaybin’de3 şehidimiz var. Vatan evlatlarımız birer birer toprağa verilirken bizim davullu-zurnalı kutlama yapmamız mümkün değildir. Ben bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum.” dedi.

Karaçanta, tüm işçilerin bu önemli ve anlamlı günlerini kutladığını ifade etti. 1 Mayıs İşçi bayramının dünya genelinde kanlı görüntülere sahne olduğunu belirterek artık amacına uygun olarak kutlanılması gerektiğini belirtti. Ülkemizde de 1 Mayıs kutlamalarında provokatörlere izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Başkan Karaçanta, 1 Mayıs’ın ancak ve ancak amacına uygun olarak kutlanılmasının anlamlı olabileceğine işaret etti.

Karaçanta, “1 Mayıs İşçi Bayramı dünya genelinde kutlanmaktadır. Ancak mutlanma esnasında özellikle provokatörlerin emeğe saygısızlık yapmaları nedeniyle bu 1 Mayıs kutlamaları hep kanla sonuçlanmıştır. Allah’a şükür bugün ülkemizde ve dünyanın bir çok ülkesinde adına yakışır şekilde kutlanmaya çalışılıyor. Özellikle ülkemizde 2008 yılından bu yana 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil yapılarak bayram havasında kutlanmaya başlamıştır. Çünkü 1 Mayıs işçinin, emekçinin dayanıma ve birleşme günüdür. Onun için bu tür bayramlarda provokatörlerin aramıza girmesine asla müsaade etmeyelim. İnşallah bugün de ülkemizde kutlanan bu özel günde provokatörlerin girmesine izin verilmez ve adına laşık şekilde kutlamalar olur.” dedi.

İşçilere yeni hak müjdesinden de söz eden Başkan Karaçanta, “değerli mesai arkadaşlarım; biliyorsunuz geçen yıl 1 Mayıs kutlamaları yaparken sizlere hak ücretlerinden bahsetmiştik ve bu hakları verdik. Allah izin verirse önümüzdeki Haziran ayı içerisinde yine bir sözleşmemiz olacak ve böylelikle sizlere yine hak ettiğiniz ücretleri ödeyeceğiz. Çünkü emeğin karşılığının mutlaka bedeli ödenmelidir. Bizde sizlere haklarımızı vermekten mutluluk duyuyoruz. Çünkü biz böyle bir anlayıştan geliyoruz. Emeğe saygının ne demek olduğunu çok iyi bilenlerdeniz.” açıklamasını yaptı.

Konuşmanın ardından program sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.