1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Belediyesi’nde mevlit programı
Kars Belediyesi’nde mevlit programı

Kars Belediyesi’nde mevlit programı

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; “Hangi alçak, hangi hain terör örgütü birliğimizi dirliğimizi bozabilir”

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen “Karanlıktan, Aydınlığa, Omuz Omuza, Hep birlikte, Güzel Yarınlar ve Güçlü Türkiye” i mevlit programı yoğun ilgi gördü.

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen programda zaman zaman ise duygulu anlar yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yağan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Masum insanlarımızı en mutlu günlerinde, düğünlerinde dahi katletmekten çekinmeyen gözü dönmüş eli kanlı bölücü terör örgütü şerefsizce, kalleşçe, kahpece ve canice saldırıları; asil milletimizin birliğini, beraberliğini, dayanışmasını ve sahip olduğu 18 Mart, 15 Temmuz ruhunu asla yok edemeyecektir” dedi.

“Hangi alçak, hangi hain terör örgütü birliğimizi dirliğimizi bozabilir”

Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmanın, istiklal marşımızı okuyabilmenin, özgürlüğümüzü muhafaza etmenin bedelini ödemeye her zaman hazırız diyen Karaçanta, “Şimdi sizlere soruyorum aziz hemşehrilerim; hangi alçak, hangi hain terör örgütü birliğimizi dirliğimizi bozabilir. Milletimizi Anadolu coğrafyasından atmak isteyenler bugüne kadar hep hezimete uğradılar. Birliğine dirliğine göz dikenler aynı hüsranı yaşayacaktır. Şunu hiç kimse unutmasın ki ülkemizin ve milletimizin gücüne ve geleceğine karşı terörü son bir çare olarak kullananlar layık oldukları cezayı en sert şekilde alacaklardır” şeklinde konuştu.

“Küresel güçlerden destek alan bu katil sürülerine karşı en sert tedbirler alınmıştır”

Teröristlerin bir düğüne bomba atacak kadar aciz olduğunu ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, “PKK, IŞİD, YPG, HPG, El Nusra adı her ne olursa olsun bu katil sürüleri ülkemizi ve bölgemizi sürekli tehdit ediyorlar. Küresel güçlerden destek alan bu katil sürülerine karşı en sert tedbirler alınmıştır ve gereken cevap en sert şekilde de verilecektir. Bir düğün yerine bomba atacak kadar insanlığa düşman olan terör hiçbir değer tanımayan yüzünü bu kez bir düğün yerini matem yerine çevirerek kendini göstermiştir. Masumiyete ve hayata kasteden bu alçak terör örgütünün adı ne olursa olsun biz, millet ve devlet olarak mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Kars Belediye Başkanı Daha sonra özetle şunları söyledi.

“Gün birlik ve beraberlik günüdür ve biz 79 milyon vatandaşımızla birlikte yediden yetmişe terörün tam karşısındayız. Acımız büyüktür, ama herkes emin olsun ki, birlik ve beraberliğimiz iç ve dış bütün bu şeytani saldırıları bozacaktır. Bunların yediğini içtiğini burunlarından getirmek hepimizin namus borcudur. Van'da, Elazığ'da, Gaziantep’te ve ülkemizin birçok noktasında düzenlenen alçak terör saldırılarını lanetliyor, kahpe saldırılarda şehit olan asker, polis ve sivillerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum... Aziz Türk Milletimizin başı sağ olsun.”

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta konuşması Arif Nihat Asya’nın bir şiiri ile noktaladı. Mevlit Programı daha sonra Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Turgay Kaya’nın 15 Temmuz temalı sinevizyon gösterisi ile devam etti. Sinevizyon da FETO/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıkarak darbecileri püskürten vatandaşların mücadelesi katılımcılara bir kez daha gösterildi.

Porgram Kuran-ı Kerim tilaveti ile son boldu. Program çıkışında katılımcılara mevlit şekeri de dağıtıldı.,

Kars Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen programa; Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Siyasi parti temsilcileri, Kurum ve daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.