1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Muhtarlarla İftarda Buluştu
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Muhtarlarla İftarda Buluştu

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Muhtarlarla İftarda Buluştu

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, mahalle muhtarını iftar yemeğinde buluşturdu.

A+A-

Muhtarların önemli bir çalışma ve mesai arkadaşı olduklarını belirten Başkan Karaçanta, "Modern Kars yolunda halkımıza en iyi hizmeti götürmek için her zaman olduğu gibi muhtarlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bunların yerine getirilmesi hususunda muhtarlar tarafından kendilerine iletilen isteklerin 2016 Programı’na aldıklarını belirten Başkan Karaçanta"Muhtarlarımız her türlü eksiklerini bize bildiriyorlar. Biz de imkanlarımız ölçüsünde bu taleplerini yerine getiriyoruz. Asfalt ve beton çalışmalarını çok hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Merkezde bir kısım mahallelerimizde doğal gaz çalışmalarından bozulan yollar için çalışmalarımızı yapıyoruz. Cenab-ı Allah sizlerle beraber yapmış olduğumuz programı da sezon sonunda yerine getirmiş olmayı bize nasip etsin. Siz mahallede vermiş olduğunuz sözü, program olarak bizden talep ettiniz. Biz de onları programımıza alarak birer birer hayata geçiriyoruz. ” dedi.

“Sizinle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” diyen Karaçanta, “İlk toplantımızda da belirtmiştim; 2-3 ayda bir bir araya gelelim diye. Hepimizin ortak amacı bu şehri ileriye nasıl götürebiliriz? Eksikliklerimiz nelerdir? Ne yaparsak başarıya ulaşırız? Hepimizin ortak amacı bu. Karşılıklı birbirimize noksanlarımızı söyleyip istişare içerisinde bulunup çözüm yollarını arayacağız. ” dedi.

Karaçanta ayrıca, “Bilindiği üzere bizim muhtarlıklar birimimiz oluştu. Bu birimin oluşması tamamen muhtarların mahalleleri ile ilgili sorunları muhtarlıklar müdürlüğü aracılığı ile belediye yetkililerine iletilmesi. Dolayısıyla karşılıklı çözüm yolları arayarak doğru noktayı bulup başarıya ulaşmasıdır. Eminim bu birimin faydalarını fazlasıyla göreceğiz.” diye konuştu.

Başkan Karaçanta yollardaki çalışmalarla ilgili de, “Bir çoğunuzun haberi vardır yaklaşık 10-15 gündür bütün cadde ve sokaklarda arkadaşlarımızın çalışmalarına şahit olmuşsunuzdur. Sezon başlamadan önce bütün mahalleleri ve ara sokaklarını tespit ettik. Tabi ki her muhtarı konuşturduğun zaman öncelik ‘benim orası’ der. Emin olunki sırayla hepsine geleceğiz. Ama taktir edersiniz ki 15 yıldır  girilmeyen sokaklarımız var. Bunların hepsinin 10 günde 15 günde 1 ayda bitmesi mümkün değil. Biz var olduğumuz süreç içerisinde evvel Allah’ın sonra sizlerin desteğiyle giremeyeceğimiz sokak kalmayacak. Ben bunu her yerde söylüyorum; benim hemşehrim her şeyin en güzeline layıktır. Güzel yaşamayı hak edenler topluluğu denildiği zaman akla Kars gelir. Çünkü insanımız burada ömrü boyunca cefa çekmiş. Hak ettiği yerde olmamış, bulunduğu cefa gereği bile cefa çekmiş. Ben bunun böyle olmayacağını düşünüyor ve sizlerle birlikte en güzel şekilde yaşamayı hak ediyoruz.” diye düşünüyorum.
Karaçanta konuşmasını şöyle tamamladı:

“Dolayısıyla hep birlikte el ele vererek muhtarlıklar müdürlüğümüzle birlikte bu şehrin ve bu insanların hak ettiği yere taşıma zorunluluğumuz var. Bunun için belediye başkanı, belediye çalışanları nasıl kendini bu millete kendini hizmet için adamışsa muhtarlarda aynı şekildedir. Çünkü her birimiz birer kamu görevlisiyiz. Üzerimizde sorumluluklarımız vardır. Benim nasıl Kars üzerinde sorumluluklarım varsa sizlerinde mahalleler üzerinde sorumluluklarınız vardır. Hepinize katılımınızdan ötürü ve emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum," dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.