1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Barajı Şekilleniyor
Kars Barajı Şekilleniyor

Kars Barajı Şekilleniyor

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Kars’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında incelemelerde bulunduğu Kars Barajı’nın 27 Temmuz’da su tutmaya başlayacağını söyledi.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, beraberinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu ile birlikte Bakanlığının alanına giren projeleri ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek için geldiği Kars’ta Kars Barajında incelemelerde bulundu.

Arpaçay Barajı inşaatında da incelemelerde bulunan Tüfekçi’ye AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, DSİ 24. Bölge Müdürü Nesip Özden, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kars Bölge Müdürü Murat Doğanay, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay da eşlik etti.

Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, ilk olarak beraberindekilerle birlikte Kars Barajının Çamçavuş Köyü yakınlarında bulunan şantiyesini ziyaret ederek DSİ 24. Bölge Müdürü Nesip Özden ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalardaki son durum hakkında bilgi aldı.

Tüfekçinin incelemeleri sırasında Çamçavuş Köyü Muhtarı Levent İlyasoğlu, Kars Barajının inşaatı nedeniyle bir kısım arazilerde istimlâk sorunu yaşadığını belirterek bazı konularda Bayındırlık ve DSİ’den kaynaklı sorunlar yaşadıklarını söyledi.

Baraj inşaatı çalışmalarında en zor işin kendilerine bırakıldığını söyleyen Muhtar İlyasoğlu: “Bazı arazi parçalarını kamulaştıramıyoruz. Bazı arsalarımız icralık olduğu için bir formül bulamıyoruz. Çünkü sahiplerinden ölenler var. DSİ’nin yol çalışmaları devam ediyor. Sorunlar çözülürse köyümüz yeni yerleşim alanına daha çabuk taşınır ve baraj da bir an önce su tutmaya başlar. Bayındırlık Müdürlüğümüz ile de sorunlar yaşıyoruz. Köylülerimizin mağdur olmasını istemiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi de, Çamçavuş Köyündeki istimlaklar ile birlikte var olan sorunların giderilmeyle birlikte, köyün yeni yerleşim alanına taşıması durumunda, köylülerin göl manzaralı bir köye kavuşacaklarını söyledi.

Barajın bir an önce su tutmasını istediklerini açıklayan Tüfekçi: “Su altında kalacak köylerimizin bir an önce yeni yerleşim alanlarına taşınmasını istiyoruz ve bunun alt yapısını da DSİ hazırladı. Bazı eksiklikler varsa milletvekillerimiz ile birlikte gayret edeceğiz. Köylülerimizden de ricamız, bir an önce göl manzaralı yeni köyümüze taşınalım. Barajımız ülke ve yöre ekonomisine katkı sunmaya başlasın. Buna yönelik adımlarımız hızla atacağız. Kamulaştırma bedellerinin ödenmesi dahil biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Diğer kurumlarımız ile birlikte prosedürler varsa hep birlikte aşalım.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.