1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Barajı Değerlendirme Toplantısı
Kars Barajı Değerlendirme Toplantısı

Kars Barajı Değerlendirme Toplantısı

Kars’ın kalkınmasında önemli projelerden biri olan Kars Barajı değerlendirme toplantısı Valimiz Sayın Doğan’ın başkanlığında yapıldı.

A+A-

DSİ 24’üncü Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda; Kars Barajı’nın göl alanı içerisinde kalacak olan Kars Merkez Boğazköy ve Kars Susuz Çamçavuş köylerinin yeni yerlerine taşınmasıyla ilgili olarak iskan talebi olan hak sahiplere ait yeni köy yerlerindeki arsalarının belirlenmesi, iskan planlarının hazırlanması ve yeni köylerin inşaat süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar çözüm önerileriyle birlikte değerlendirildi.

Toplantıda; inşaat aşaması bitirilen ve su tutmaya hazır olan Kars Barajı ile ilgili olarak kararların ilgili kurumlarca takip edilerek en kısa sürede inşaatlara başlanması kararı alındı.

Toplantıya; Vali Rahmi Doğan, DSİ Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Daire Başkanı Ali Rıza Ceylan,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, Susuz Kaymakamı Yusuf İzci, DSİ 24. Bölge Müdürü Nesip Özden, ilgili kamu kurumlarının temsilcileri ve taşınacak köylerin muhtarları katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.