1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Barajı bu yıl su tutmaya başlayacak
Kars Barajı bu yıl su tutmaya başlayacak

Kars Barajı bu yıl su tutmaya başlayacak

​​​​​​​Kars'ta 2010 yılında ihalesi yapılarak, 2011 yılında yapımına başlanılan Kars Barajı'nda çalışmalar aralıksız sürüyor.

A+A-

2018 yılı sonunda su tutması planlanan Kars Barajı, tamamlandığında ise ülke ekonomisine 135 milyon TL katkı sağlaması planlanıyor.

Mezra köyü altında yapımı devam eden gövde dolgu çalışmaları ve çeşitli çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte alanda 182 milyon metreküp su depolanacak. Kars merkez ilçe, Susuz, Akyaka, Arpaçay ve Digor ilçelerinde 475 bin 780 dönüm tarım arazisinin borulu sistemle cazibeli olarak sulanmasını sağlayacak. Kars'ı sulu tarıma açacak borulu sistemin dev boruları ise döşenmeye başlandı. Barajda kurulu gücü 2 bin 240 kilovat güce sahip Çatma HES Santrali ile yıllık yaklaşık 9,76 milyon kilovat enerji elde edilmesi de hedefler arasında yer alıyor.

Bir taraftan baraj, diğer taraftan sulama iletim hattı çalışmalarının aynı anda gerçekleştiriliyor olması vatandaşları da heyecanlandırıyor. Kars Barajı'ndan beslenecek Kars Barajı Sulama iletim hattının dev borularından saniyede 18,5 metreküp (ton) su sulama şebekesine aktarılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.