1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars, 57. Alay Şehitleri İçin Yürüdü
Kars, 57. Alay Şehitleri İçin Yürüdü

Kars, 57. Alay Şehitleri İçin Yürüdü

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Çanakkale Savaşları'nda kahramanlıklarıyla destanlaşan 57.Piyade Alay Şehitleri başta olmak üzere tüm Çanakkale Şehitlerini anmak için her yıl düzenlediği

A+A-

'57. Alay Vefa Yürüyüşü'nde Karslılar Türk bayraklarıyla sabahın erken saatlerinde şehitlerine yürüdü.

57. Piyade Alayı Şehitleri ve Çanakkale Şehitleri Evliya Cami'de kılınan sabah namazı sonrası Çanakkale ve şehitlerle ilgili vaaz verildi. Programa katılanlara çorba ikram edilirken, ardından Evliya Cami önünde toplanan kalabalığı Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü'nce Türk bayrağı dağıtıldı.

Kalabalık daha sonra kortej eşliğinde Kazımpaşa Caddesi, Fiakbey Caddesi, GAMP ve İnönü Caddesi'nden 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganları atarak ve tekbir getirerek Garnizon Şehitliğine yürüdü.

Garnizon Şehitliği'nde 57.Piyade Alay Şehitleri başta olmak üzere tüm Çanakkale Şehitleri için Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve dua edildi.

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, "Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerinin bu yıl 81 vilayette icra edildiği gibi, 57. Alay Çanakkale Savaşı'nın 101. Yıldönümü münasebetiyle '57. Alay Vefa Yürüyüşü' Sabah Evliya camide kılınan namazdan sonra güzergah belirlendi. Bu güzergahta yürüyüş yapıldı. Şehitlikte yürüyüşümüzü noktaladık. Allah gazilerimize sağlık ve uzun ömürler versin. Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin" dedi.

Program şehitliklerin ziyaret edilmesinin ardından duaların okunmasıyla sona erdi. '57. Alay Vefa Yürüyüşü'ne Vali Yardımcısı Adem Ünal, Müftü Mehmet Genç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, STK'lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.