1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karne Heyecanı
Karne Heyecanı

Karne Heyecanı

Kars’ta 68 bin 222 öğrenci karne aldı…

A+A-

2009-2010 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Türkiye’de 10 milyon 526 bin 695, Kars’ta da 463 okulda, 2 bin 980 öğretmenin kontrolünde, 68 bin 222 öğrenciye karneleri düzenlenen törenlerle dağıtıldı.

 

Kars’taki karne dağıtımı töreni İsmet Paşa İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Törene Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhan Altun, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenice, Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, Okul Müdürü Abdullah Aldemir, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhan Altun, velilere de önemli nasihatlerde bulundu.

 

Altun, “Bugün bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Sayın Valimiz bu karne törenine katılacaklardı ama başka bir programı olduğu için katılamadı. Öğrencilere, velilere ve öğretmenlere selam gönderdi. Bizce bütün öğrenciler başarılıdır ama bazı kırık notları olan öğrencilerimizde olacaktır. Bu kırık notlardan dolayı sayın velilerimizin çocuklarıyla olan iyi diyaloglarının bozmamasını istiyoruz. Öğrencilik yıllarında herkes kırık not getirebilir. Kırık notu olan öğrenci “tembel” manasına gelmez. Bizimde zaman zaman kırık notumuz oluyordu. Yaz tatilinde çocuklarınızın oyun oynamalarına da lütfen engel olmayın. Çocuklarınızı sürekli makine gibi, bilgisayar gibi ders başına oturtmayın. Çocuk gerektiğinde oyun da oynayacak, tozda da, toprakta da oynayacak. Yani çocuğun, çocukluğunu yaşamasına kesinlikle engel olmayalım.” dedi.

 

Konuşmanın ardından karne dağıtımına geçildi.

 

Takdirname ve onur belgesi olan Seval Sır, “Yedinci sınıfa geçtim. Derslerime hep planlı çalıştım. Oyun oynamaya da vakit ayırdım ders çalışmaya da. Ailem asla bana baskı kurmadı. Kendim ders çalışmayı seviyorum.” Diyerek başarısının sırrını açıkladı.

 

Ailesiyle birlikte tatilini Balıkesir’de geçirecek olan ana sınıfı öğrencisi Melike de karne sevincini “Minik Kuş” türküsüyle paylaştı. Mini bir konser veren Melike, karne törenine ayrı bir renk kattı.

 

kerem1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.