1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kargalara Yem Oldu
Kargalara Yem Oldu

Kargalara Yem Oldu

Açlıktan Halsiz ve Bitkin Düşen Yavru Ata Müdahaleye Yetkililer Gecikince Meydan Kargalara Kaldı.

A+A-

Açlıktan halsiz ve bitkin düşen yavru ata müdahaleye yetkililer gecikince meydan kargalara kaldı. Atın üzerine üşüşen kargalar, mecali tükenmiş hayvanın derisini didikleyip, tüylerini yoldu.

 

Kars'ta açlıktan halsiz düşen tayın üzerine üşüşen kargaların dakikalarca canlı hayvanı didip tüylerini yolması görenlerin yüreğini sızlattı.

 

Kars şehir merkezinde sabahın erken saatinde bir at arabasının arkasından giderken açlıktan yolunu şaşıran at yavrusu, İbrahim Gökçe Sokak üzerinde yerel televizyon binasının arka bahçesine girdi. Burada karnını doyurmak için yiyecek arayan at yavrusu, çimenlere doğru gitmeye başladı. Halsiz düştüğü için 30 santimlik yüksekliği çıkamayan, buradaki otları da yiyemeyen yavru hayvan, olduğu yere yığıldı.

 

Çevre sakinleri ilk önce yavru atın sakat olabileceğini düşünerek su dolu kova getirdiler. Yavru at su içmeyince Belediye, Çevre Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü'nü arayan vatandaşlar, hayvana yardımcı olunmasını istediler.

 

Bu sırada yerel televizyon çalışanları, çevreden ot topladılar. Yavru at, önüne bırakılan otlardan güçlükle yemeye çalışırken, bu sırada hayvanın etrafına kargalar üşüştü. Halsiz düşen hayvanın üzerine çıkan kargalar atın derisini didikleyip, tüylerini yolmaya başladı. Yaşanan bu durum üzerine gazeteciler, yeniden belediyeyi aradı.

 

Telefon görüşmeleri sonunda Belediye ve Çevre Orman Müdürlüğü'nde görevli iki veteriner hekim gelerek duruma müdahale etti. Yapılan muayenede hayvanın açlıktan fenalık geçirdiği belirlendi. Olay yerine getirilen bir kamyonete konulan yavru at, tedavisi için Belediye'ye ait hayvan barınağına götürüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.