1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kardeş Okul Seçtiler
Kardeş Okul Seçtiler

Kardeş Okul Seçtiler

Atatürk İlköğretim Okulu 5-E sınıfı öğrencileri ile ŞAİKO Pansiyon öğrencileri kardeşlik adına bir araya geldi.

A+A-

Her yıl kardeş okul seçerek yardımda bulunan Atatürk İlköğretim Okulu 5-E sınıfı öğrencileri, bu yıl ŞAİKO’yu kardeş okul seçti. Kardeş öğrenciler özel günde özel paylaşımlarla neşe dolu dakikalar geçirdi.

Atatürk İlköğretim Okulu 5-E sınıfı öğrencileri her yıl kendilerine bir kardeş okul seçerek, tanışma, kaynaşma ve yardımlaşma adına güzel ve anlamlı bir organizasyona imza atarken, bu yılki organizasyonun kardeş durağı Şehit Albay Karaibrahimoğlu Yatılı Bölge İlköğretim Okulu oldu (ŞAİKO) oldu.

23 Nisan’da ŞAİKO Pansiyonunda bir araya gelen kardeş öğrenciler bu güzel ve anlamlı anın tadını doyasıya yaşadı.

Son yıllarda hızla yükselerek adından sıkça söz ettiren ŞAİKO’yu kardeş okul seçmekte ki amacın; hem pansiyon hayatını göstermek, hem de maddi gücü olmayan öğrencilerin imkansızlıklar nedeniyle evinden uzak kalarak eğitime devam etmelerinin zorluklarını anlamalarını sağlamak olduğunu belirtildi.

Atatürk İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Yolcu Koçlu öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi. Koçlu “Sınıfımız genellikle memur kesimi çocuğu olduğu için maddi durumu zayıf olan öğrenciler için her yıl bir kardeş okul seçerek hem kardeşlik bağını güçlendiriyor, hem de paylaşmanın hazzını yaşatıyoruz. Öğrencilerim ve velilerimiz bu konuda oldukça duyarlı. Bu nedenle gururlu ve mutluyuz.”diye konuştu.

ŞAİKO Okul Müdürü Yüksel Geçener ise konuşmasında böyle gurur verici bir olaya ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, pansiyonun açılarak hizmete başlamasıyla öğrencilerin çok daha rahat olduğunu bu rahatlığın ise daha verimli eğitim adına motivasyon sağladığını belirterek kardeş okul öğrenci ve öğretmenlerine teşekkürlerini iletti.  

Öğrenciler tatlı yiyip meyve suyu içerek hem sohbet etti hem de birbirleriyle sürekli iletişim adına adres ve telefon numarası aldı.

ŞAİKO yatılı öğrencilerine kırtasiye malzemesi dağıtan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri mutlu ve anlamlı bir günün ardından okullarına döndü.

1-.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum