1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kardeş Aile Projesi’nde Kars Sınıfı Geçti
Kardeş Aile Projesi’nde Kars Sınıfı Geçti

Kardeş Aile Projesi’nde Kars Sınıfı Geçti

Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından 3 yıl önce başlatılan ve her yıl büyüyerek devam eden kardeş aile uygulamasıyla Türkiye’nin dört bir tarafında il teşkilatları birçok aileyle iftarda bir araya geliyor.

A+A-

Kars İl Teşkilatı bu yıl ki Ramazan ayında da kardeş aileleriyle birlikte girmenin mutluluğunu ve ayrıcalığını Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in de katılımlarıyla yaşadı. Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ‘Kardeş Aile Projesi’nde Kars’ın sınıfı geçtiğini belirtti.

Kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, paylaşımın had safhaya ulaştığı Ramazan ayı Kars’ta renkli olduğu kadar anlamlı ziyaretlerle geçiyor. Bunun bir örneği de Sağlık Sen’in Kardeş Aile ziyaretinde yaşandı. Kendilerine kardeş bildikleri aileleri ziyaret eden Sağlık Sen’ciler hem ailelere kucaklaşma ve kaynaşma hem de paylaşma sohbet imkanı buldular. Yıl da bir gelen Ramazan’ın feyzi ve bereketinin birlikten ve paylaşmaktan geçtiğine inanan Sağlık Sen’ciler, ramazan uygulamasının 3. Yılında Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş eşliğinde iftar yemeğinde kardeş ailelerle birlikte olmanın keyfini yaşadılar.

Kardeş Aile buluşmasına; Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Himmet Bayar, Sağlık İl Müdürü Zafer Yılmaz,Kamu Hastaneleri İdari İşler Başkanı Bekir Şebahat, Mali İşler Başkanı Metin Sarıkaya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Serdar Rodoplu, Hastane Başhekim Yardımcısı Bülent Güvendi, Sağlık Sen Kars Şube Başkanı Hasan Yazıcı, Memur Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş ve aileler katıldı.

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yaptığı açıklamada; “3 yıl önce başlattığımız kardeş aile uygulamasında gerçek anlamda sınıfı geçen şubemiz Hasan Yazıcı Başkanlığında Kars Şubesi oldu. 3 yıldır bu faaliyetlerini geleneksel hale getiren Kars ekibini tebrik ediyorum. Bizim amacımız bir sofrayı paylaşabilmek, bizim amacımız sağlık müdürüyle, genel sekreteriyle, sendikasıyla, genel başkanıyla buradaki kardeşlerimizle aynı sofralarda olduğumuzu göstermek. Lüks otellerde iftarlar yapıp israf etmek yerine ailelerimizle kaynaşmayı önemsiyoruz.”

Memur-Sen olarak ülke genelinde bu yıl iftar programlarını iptal ettiklerini kaydeden Memiş, “Bu anlamda Memur Sen olarak ülke genelinde iftar programlarımızı iptal ettik. 10 tır dolusu yardımı özellikle terör mağduru olan Doğu ve Güneydoğu’daki kardeşlerimize ve Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimize göndermek kaydıyla en azından israfın önüne geçtik ve daima onların yanında olduğumuzu göstermiş olduk. Bugün sofrasını bizlerle paylaşan değerli ailelerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bugün Ankara’dan bu masada sizlerle beraber olmak için geldim. Hepinizden Allah razı olsun.”

Sağlık Sen İl Başkanı Hasan Yazıcı ise, “Kardeş Ailelerle özelikle de iftar vaktinde bir araya gelmek bizleri son derece mutlu etmiştir. Birlik ve beraberliğe, hele hele paylaşmaya çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde bu güzellikleri yaşamak oldukça anlamlıdır. Bu manada bugün bizlerle kardeş ailelerimizle soframızı paylaşan sayın Genel Başkanımız Metin Memiş’e teşekkür ediyoruz. Herkesin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum ve bundan sonraki iftar organizasyonlarına da devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.