1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karayolları Düzensiz Çalışıyor
Karayolları Düzensiz Çalışıyor

Karayolları Düzensiz Çalışıyor

Kars’ta Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nce yapımına başlanan Kars-Arpaçay-Çıldır Karayolu’nda yol genişletme ve asfalt çalışmalarının gelişi güzel yapılması sürücüleri çileden çıkardı.

A+A-

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından Kars, Çıldır arasında yapılan yol genişletme ve asfalt çalışmalarının düzensiz, gelişi güzel ve düzgün yapılmaması güzergahı kullanan sürücülerin tepkisine neden oluyor.

Kars, Çıldır arasından yapımı devam eden yol çalışmalarınının düzgün ve mevzuta uygun yapılmadığını ileri süren sürücüler, Kars Valisi Günay Özdemir’i Kars-Arpaçay-Çıldır arasında yapılan çalışmaları yerinde görmeye davet ettiler. Türkiye’nin bütün şehirlerinde yapılan yol çalışmalarıyla Kars’ta yapılan yol çalışmalarıyla uzaktan yakından ilgisi olmadığını ileri süren sürücüler; “Bütün şehirlerde yol çalışması yapılıyor. Önce yollar kazılıyor. Ardından dolgusu yapılıyor. Peşinden asfaltı atılıyor. Son olarak ta aşınmaz tabakası atılarak yol trafiğe açılıyor. Ancak Kars’ta böyle değil. Ne yapılan dolgu doğru dürüst, ne atılan asfalt, bir tarafta dolgu yapılıyor. O şekilde bırakılıyor. Bir kısım kazılmış, başka bir kısımda düzetme çalışmları var. Yani yapılan çalışma mevzuata uygun değil. Yollar çukurdan geçilmiyor. Yapılan dolgu çalışmalarından yola taşlar savrulmuş, bazı yollarda asfalt patlamış, şişmiş. Canımız Allah’a emanet yolu kullanıyor. Hiçbir şehirde bu kadar dağınık çalışma yapılmıyor. Karayolları Bölge Müdürünü göreve çağırıyoruz. Bu şekilde yol çalışması yapılmaz” diyerek tepki gösterdiler.

Kars-Arpaçay-Çıldır arasında yapımı devam eden yol çalışmalarının bir türlü bitirilemediğine dikkat çeken sürücüler; “Başka şehirlerde bir inşaat sezonunda tamamlanan yol çalışmaları Kars’ta yıllarca sürüyor. Kars-Selim-Sarıkamış arası yol çalışmaları da bir türlü tamamlanmadı. Karadeniz’de dağlar deliniyor. Tüneller açılıyor. Ve kısa sürede yollar tamamlanıyor. Kars’ta ise yol çalışmaları yıllarca sürüyor. Araçlarımızı sanayiden dışarı çıkaramıyoruz. Yollardaki köstebek yuvası gibi çukurlar, araçlarımızın ön takımlarını bozdu. Biz herkesi göreve davet ediyoruz. Ne olur biran evvel yol çalışmalarını tamamlayın. Her gün kazalar oluyor. Ne yapalım. Bir tarafta çalışma var. Çukurlardan kaçıyoruz kaza yapıyoruz. Bizlere de yazık” diye konuştular.

Kars-Arpaçay-Çıldır arasında devam eden yol çalışmalarının biran evvel gelişi güzel değilde, mevzuata uygun yapılmasını isteyen sürücüler, Vali Özdemir’den bu sorunlarına el atmasını istediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.