1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karaurgan Köprü Bekliyor
Karaurgan Köprü Bekliyor

Karaurgan Köprü Bekliyor

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Karaurgan köyü, Carcıoğlu köyü ile arasında bağlantı kurması gereken köprüyü 1974 yılından bu yana bekliyor.

A+A-

Karaurgan-Carcıoğlu köyleri arasından geçen Kars Çayı her iki köy sakinlerini de çıkmazın eşiğine soktu. Bölgeye köprü yapılması için çok eski yıllarda girişimlerde bulunuldu. Hatta ve hatta 1974 yılında da köprünün yapımı için etüt çalışmaları başlatıldı. Ne yazık ki birçok siyasetçi bu köprü vaadiyle bölgeden oy aldı ama köylüler bir türlü köprülerine kavuşamadılar.

En son 29 Mart 2009 seçimlerinde de AK Parti Kars Milletvekili Karaurgan’a gitti ve köprünün yapılacağı sözünü verdi. Buna rağmen bir kıpırdama olmadı ve köylülerde köprünün artık kendileri için bir hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşmesini bekliyorlar.

Köylünün köprüde ısrar etmesindeki en önemli sebep ise tarım ve hayvancılık. Ziraatla geçimini sağlayan köylüler her döneminde onlarca sıkıntı çekiyorlar ve işleri yapabilmek için köprüsüzlük nedeniyle kilometrelerce yol kat etmek durumunda kalıyorlar. Karaurgan köylüleri çerisizlik nedeniyle Kuyucuk köyü civarını Küçük Çatma köyü mevkisinden arazilerine ulaşabiliyorlar.  

Konuyla ilgili sıkıntılarını dile getiren köylüler, “Artık bu sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz. Köprü bizim için çok acil bir ihtiyaç. Konuyla ilgili bir girişimde bulunulmaması halinde Başbakanlık ve ilgili bakanlara kadar çıkıp derdimizi anlatacağız. Artık canımıza tak etti. Lütfen köyümüzün köprüsünü yapsınlar” diye dert yandılar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler