1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karapapaklar, Seyfullah Türksoy'un Etrafında Kenetlendi
Karapapaklar, Seyfullah Türksoy'un Etrafında Kenetlendi

Karapapaklar, Seyfullah Türksoy'un Etrafında Kenetlendi

​​​​​​​Kısa adı KARPAT olan Dünya Karapapak Türkleri Derneği, Olağanüstü Genel Kurul gerçekleştirerek Türk Dünyası'nın Gönül Elçisi, gazeteci - yazar Seyfullah Türksoy'un liderliğini bir kez daha tescillenmiş oldu.

A+A-

Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Kars, Sivas ve İstanbul'dan seçkin delegelerin katıldığı genel kurul, birlik beraberlik ve kardeşlik atmosferinde gerçekleşti.

Seyfullah Türksoy, Karpat'ın sadece Karapapak Türklerinin değil, bütün Türk Dünyasının ve akraba toplulukların birlik ve bütünlüğünü hedeflediğini belirterek, "Biz hiçbir ülkenin içişlerine karışmıyoruz. Irkçılığa ve şovenizme karşıyız. Dostluk, kardeşlik ve işbirliği eksenli bir kültür hareketiyiz" şeklinde konuştu.

Türksoy, "KARPAT olarak; seviyeli ve kaliteli bir Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirerek hem güven tazeledik hem de  2018'de yapmayı planladığımız kültürel ve akademik etkinlikleri konuştuk. Kars, Sivas, İzmir, Kocaeli, Ankara, Bursa ve İstanbul'dan katılan birbirinden değerli KARPAT mensupları birlik, beraberlik ve kardeşlik adına örnek bir tablo ortaya koydular. Bu birliğe olan sadakat, samimiyet, itimat ve gayretleri için gönül dostlarımın ve dava arkadaşlarımın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Daha büyük hedeflere aynı  şevk ve gayretle yürümeğe devam ediyoruz. KARPAT candır, gerisi heyecandır." dedi.

Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Kurul Toplantısının Divan Başkanlığını yapan işadamı Özdemir Polat, KARPAT'ın faaliyetlerini dikkatle ve takdirle  takip ettiğini belirtirken, Karapapakların efsanevi komutanı Mehrali Bey'in torunu Rüşdü Memilioğlu "Son 200 yıldır bölük pörçük olan, asimilasyonla karşıkarşıya kalan Karapapak Türkleri Seyfullah Türksoy'un yakmış olduğu meşaleyle yeni bir diriliş dönemi yaşamıştır. Sonuna kadar Sayın Türksoy'un yanındayız" dedi.

Toplantıda ayrıca Hikmet Karaboğa, İsmet Alparslan, Vehbi Demirkol, Hikmet Eren, Hakan Kılıç, Aşkın Demirkol, Zekeriya Kutlucan, Mürsel Hüseyin Oktay, Soykan Durdağ isimli delegeler de söz alarak KARPAT'ın hem Karapapak Türkleri hem de Türk Dünyası için taşıdığı öneme dikkat çektiler.

1-029.jpg2-024.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.