1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karakurt Barajı yapılıyor
Karakurt Barajı yapılıyor

Karakurt Barajı yapılıyor

Aras Nehri üzerine Sarıkamış Karakurt Barajı yapılıyor...

A+A-

ARAS NEHRİ ÜZERİNE YAPILACAK “SARIKAMIŞ KARAKURT BARAJI” PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan,” Karakurt barajı pojesi ile birlikte değiştirilen yol güzergahıyla, Kars’tan Erzurum’a kadar bölünmemiş yol kalmayacak” dedi.

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof.Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt Köyü mevkisin de, Kars ve Iğdır yolunu Erzurum’un Horasan ilçesine bağlayacak yeni bölünmüş yol yapımı çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Aras nehri üzerine yapılacak baraj nedeniyle karakurt köyü ve şu anda kullanılan Kars ve Iğdır’ı Erzurum’a bağlayan yol, sular altında kalacağından Karayolları 18. Bölge Müdürlüğünce yeni yol güzergahında hummalı bir çalışma başlattı.

Karakurt bölgesine gelen Vekiller, dağların üzerinde devam eden çalışmaları izledi, Kars Karayolları 18 Bölge Müdürü Turan Yılmaz’dan proje hakkında bilgi aldı.

Ahmet Arslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır bir türlü yapımına başlanamayan Karakurt barajı projesinin kangren haline geldiğini, baraj ile ilgili kamulaşma çalışmaları başlamasıyla birlikte yol yapımı için Start verildiğini söyledi.

Baraj altında kalan yolun kuzeye taşındığını, kuzeyde 23 kilometre Kars sınırında, 23 kilometrede horasan sınırı olmak üzere toplam 46 kilometrelik yeni bölünmüş yol olacağını belirten Arslan, “Böylece mescitliden sonra eksik olan Horasan’a doğru yaklaşık 50 kilometrelik bölünmüş olmayan yolda bu yolla birlikte bölünmüş yol haline gelecek. Yani Kars’tan Erzurum’a kadar bölünmemiş yol kalmayacak” dedi.

Şantiyecilerin, inşaatçıların zevk aldığı gerçekten müthiş bir çalışma olduğunu, adeta arı kovanı gibi her türlü makinenin hummalı bir şekilde çalıştığını anlatan Arslan, şunları kaydetti:” Bizim şanssızlığımız Aras vadisindeki yoldan insanlar gittiğinde burası tepede kaldığı için bu çalışmayı kimse görmüyor. Keşke üç yıl boyunca burada arı gibi birçok iş makinasıyla çalışma yapıldığını görselerdi, bu bile tek başına onların gurur duymasına, bizim bölgemizde de bu işler yapılıyor demesine yetecekti. İnşallah biraz daha ilerleyince insanlarda gelecek ve görecekler çok güzel bir bölünmüş yol oluyor diyecekler.  Biz başta Sayın başbakanımız olmak üzere bakanlarımıza hükümetimize elbette ki hep teşekkür ediyoruz. Ama karayolları genel müdürlüğü, bölge müdürlüğü,  şantiyedeki elamanlarıyla Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi burada da hummalı bir çalışma yapıyor. Onların da eline sağlık, emeklerine sağlık ve bilsinler ki ilelebet insanlar bu yolu kullandıkça emeği geçenlere teşekkür edecekler. Onlara da teşekkür eecekler, hayır dualarını alacaklar. Bizde onlara teşekkür ediyoruz, ellerine emeklerine sağlık, Allah kolaylık versin.”

Yunus Kılıç da Sarıkamış’ta karayolları bölge müdürlüğü, Karakurt barajından kaynaklanan yol güzergahının değişmesi ile alakalı tabiri caizse dağları deldiğini belirtti.

Kılıç, ”Şimdi tabi dağları deliyoruz. Bence hiçbir Sarıkamışlı, Karslı bile bu dağlarda neler yapıldığını ne emek verildiğini kimsenin bildiğini ben düşünmüyorum. Hele buraya gelmedikten sonra görmedikten sonra bizzat burada olmadıktan sonra yapılan işin kudretini anlamak mümkün değil.

Maliyetinin oldukça büyük bir proje ve eski parayla 200 trilyonluk bir yatırım olduğunu, Sarıkamış’ın dağlarında Kars’ın sınırları içerisinde yapıldığını vurgulayan Kılıç,” Tabi bir tarafı Kars, diğer tarafı Erzurum sınırlarında yapılan büyük bir çalışma. Yani şükürler olsun devletimizin gücü ve kudreti ile yapılıyor. Dağların üstünde müthiş bir yol yapılıyor. Allah bir mani keder vermezse, yaklaşık 2-3 yıl içerisinde inşallah bitecek. Daha sonra barajın yapımı, su tutulmasıyla bölgemiz çok önemli bir yatırıma daha kavuşacak” diye konuştu.

Vekillere, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, Kars Karayolları 18 Bölge Müdürü Turan Yılmaz, İl genel meclisi üyeleri, Sarıkamış Belediye meclisi üyeleri eşlik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.