1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karaçanta’ya Ahilik Haftası ziyareti
Karaçanta’ya Ahilik Haftası ziyareti

Karaçanta’ya Ahilik Haftası ziyareti

Ahilik haftası münasebeti ile Kars Ticaret il Müdürü Adem Beyribey ve Oda Başkanları Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı makamında ziyaret ettiler.

A+A-

Kars Ticaret il Müdürü Adem Beyribey, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, Fırıncılar Odası Başkanı Subutay Kılıç, Akyaka Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yıldırım, Sarıkamış Şoförler Odası Başkanı Necmettin Taş, Kahveciler Odası Başkanı Ayhan Nebioğlu, Selim Esnaf Odası Başkanı Erdal Açar,  Kars ESOB Genel Sekreteri Murat Demiral, ESOB Muhasebe Personeli Serhat Adıgüzel, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı makamında ziyaret ettiler.

Ahiliğin konuşulduğu ziyarette Kars ESOB Başkanı Adem Burulday şunları söyledi:

“Ahilik; sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir gelenektir. Ahilik; milletimizin sosyal hayatında daha Anadolu’ya yerleşmenin başlamasından itibaren birleştirici bir sosyal kurum vazifesi görmüştür. Yaklaşık bin yıllık geçmişiyle ahilik devlete ve millete sadakatin en önemli örneklerini sergilemiştir. Anadolu halkının ekonomik ve kültürel hayatında önemli bir yer tutan ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın en güzel örneklerini yıllarca sergilemiş işçinin, üretenin, helal kazancın, dürüst yönetimin simgesi olmuştur. Bugün de Türkiye ekonomisinin temel taşı olan esnaf ve sanatkarlarımız, bu mirası devam ettirmekte ve gelecek nesillere aktarmaktadır. Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’nin günümüzdeki temsilcilerinin onun bıraktığı mirası en güzel biçimde taşımak gerekmektedir. Bu önemli hizmet ülkemizde de Ahilik Haftası adı altında çeşitli etkinliklerle tüm il ve ilçelerde kutlanmaktadır”

Başkan Karaçanta da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ahilik haftasını kutladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.