1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karaçanta Çay Tv’nin Konuğu Oldu
Karaçanta Çay Tv’nin Konuğu Oldu

Karaçanta Çay Tv’nin Konuğu Oldu

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Çay TV’de yayımlanan ‘Nüsret Durur ile Bölgenin Sesi’ programına konuk oldu.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, konuk olduğu ‘Nüsret Durur ile Bölge’nin Sesi’ programında hayalindeki Kars’ı anlattı. Karaçanta 7 aylık çalışmalarını değerlendirdi.

Yaklaşık 2 saat süren programda Kars’ta hayata geçirmeyi planladığı projelerle ilgili bilgiler veren Başkan Murtaza Karaçanta, göreve geldikleri 7 ay gibi kısa sürede baya yol katettiklerini belirtti.

Kars Çayı’na Porsuk Çayı modeli vereceklerini ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, “Kars Çayı’nı ben Kars’ın gerdanı olarak görüyorum. Kars’ın ortasından giden, üzerinde gondolarla gezi yapılan, aynen bügün Eskişehir’de Porsuk Çayı öyle bir yerdi. Ama bugün baktığımız zaman, o çay kurutulmuş. İçerisi çöplük yuvasına dönüştürülmüş. Bu yıl projemiz tamamlanıyor. Yatırım programına alınıyor. Kars Çayı benim o özlemini duyduğum şekile dönüştürülecek” dedi.

“KARS’A YENİ TERMİNAL BİNASI”

Kars’ın Terminal sorununu da gündeme getiren Başkan Karaçanta, şehrin dışarıya yansımasının terminaliyle olduğunu ve Kars için yeni Terminal Binası yapılacağının müjdesi verdi.

Karaçanta, “Hayvan Pazarı ile Terminal, şehir terminali yan yana olmamalı. Yeni bir terminal yapacağız. Zaten terminal inşaatı vardı. Ancak oradaki toprağın fizbilite değerleri düşüktür. Gerekçesiyle durdurulmuştu. Bizim yine orada bir çalışmamız olacak. Bu terminalimiz aynı zamanda havaalanının çok yakınında. Havaalanı ile terminal birbirine çok yakın konumda, hakikatan Kars’a, Karslılya yakışır bir şekilde hizmet verecek terminali faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

“KARS TİCARET MERKEZİ OLACAK İL”

Bölgenin en önemli Demiryolu projelerinden birisi olan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Projesi’nin yakında tamamlanacağına dikkat çeken Karaçanta, “Kars’ta yapımı tamamlanmak üzere olan 2015’ta bekiyoruz. Ama 2016’ya da sarkmış olabilir. Çok önemli proje var. Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi, bununla birlikte bunun merkezi, Türkiye ayağı Kars. Çünkü Lojistik destek alınacak yer Kars. Hangarların oluşabileceği yer Kars. Dolayısıyla ben Kars’a bu da gelsin demiyorum. Kars ticaret merkezi olmaya aday bir ildir” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 8 ay karla kaplı bölgede kış turizminde önemli olduğuna değinen Başkan Karaçanta, kış turizmi ile ilgili Sarıkamış’ın görülmeye yaşamaya değer olduğunu kaydetti.

Çay TV’de Nüsret Durur ile Bölge’nin Sesi programının konu olan Başkan Karaçanta’ya binlerce Karslı mesaj ve sms atarak desteklerini bildirdi. Başkan Karaçanta, önümüzdeki yıl Kars’ta devam eden bir çok projenin de tamamlanacağını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.