1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karaçanta: Ani bize yeter
Karaçanta: Ani bize yeter

Karaçanta: Ani bize yeter

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ani Ören Yeri’nin önemine dikkat çekerek “Ani bize yeter. Hep birlikte, omuz omuza, gönül gönüle verirsek ani bizim ekmek kapımız olur.” dedi.

A+A-

Selçuklu Türklerinin 1064’te Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 950. yılı nedeniyle 50 yıl ardadan sonra ilk kez düzenlenen Uluslararası Kars - Ani Sempozyumunda konuşan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ani Ören Yeri’nin önemine dikkat çekerek “Ani bize yeter. Hep birlikte, omuz omuza, gönül gönüle verirsek ani bizim ekmek kapımız olur.” dedi.

Başkan Karaçanta, “Sizleri, Sultan Alparslan’ın, Çağrı Beyin, Ersagun Gazinin manevi huzurunda saygı ile selamlıyorum. Ebul Hasan Harakani hazretlerinin manevi ışığında sizlere muhabbetlerimi sunuyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” sözleriyle konuşmasına başladı.

Karaçanta, “Bugün Ani’deyiz fakat biliyorum ki hepimizin bir yanı Semerkant’ta, Buhara’da, Bişkek’te, Almaata’da, Bakü’de. Bir yanımız Karabağ’da, Türkmen elinde ve zalimin zulmüne yakalanmış bütün mazlumların yanında. 950 yıl önce Anadolu’ya giren ecdadımızın Tanrı dağları eteklerinden başlayan göçü, atlarının toynaklarından çıkan sesin İstanbul’u müjdelediğini kim bilebilirdi ki? Şimdi hepimiz anideyiz. Buradan Malazgirt’e, Malazgirt’ten cihana yayılan bir başlangıcın besmelesinin çekildiği yerdeyiz. Bu yüzden Ani önemlidir. Ani yurt demektir. Ani medeniyet demektir. Ani kardeşlik demektir. Ani mazlum milletlere kucak açmak demektir. Ani 950 yıllık geçmişimizin binlerce yıllık geleceği demektir. Ani kültür ve medeniyet demektir.” şeklinde konuştu.

Karaçanta konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün Ani’deyiz, sevinç içerisinde ve gururla. Fakat bir yanımızda hüzün var. Başka coğrafyalarda üst üste görülen her taş ve o yaşın bulunduğu yer açık hava müzesi olurken,  bizler bin yıldan uzun süredir ayakta kalan bu muhteşem şehre, Ani şehrine pekte iyi baktık diyemeyiz. Bu gün anideyiz, şen şakrak. Fakat içimizde uğultu var. Biliyorsunuz, Selçuklunun arması kartaldır, Asırlar boyunca kanatlarımızın altında sakladığımız lokmalarımızı paylaştığımız milletlerin şimdi Karabağ’da kardeşlerimize yaptıkları zulüm içimizi acıtmaktadır ve içimizdeki uğultu ondandır. Şimdi Anideyiz, mutlu ve bahtiyar.

Fakat, Bu toprakları bizlere yurt yapanlara layık olamamanın eksikliği içimizi kemiriyor.”

Karaçanta sözlerine şöyle tamamladı:

“Ani, asırlar önce Anadolu’nun başlangıcı olduğu gibi bizimde başlangıcımız olsun. Birliğimize, dirliğimize sahip çıkalım. Dostluğumuza kardeşliğimize sahip çıkalım. Tarlamıza, toprağımıza, şehrimize sahip çıkalım. Devletimize bayrağımıza sahip çıkalım.

Kıymetli dostlarım; Ani bize yeter, Hep birlikte, omuz omuza, gönül gönüle verirsek ani bizim ekmek kapımız olur. Bugün bacasız sanayi dedikleri turizm için ani bize yeter. Otelciye yeter, lokantacıya yeter, zücaciyeciye yeter, bakkala yeter, büfeciye yeter. Dün Asya’dan gelerek bu mukaddes toprakları bizlere emanet eden atalarımızın değerlerini, kendi değerlerimizi dünyaya tanıtmamıza ani tek başına yeter. Biz bunları hep birlikte başarabiliriz. Daha temiz bir şehir, daha esnek bir ticaret anlayışı ve hoş görülü bir toplumu hep birlikte inşa edeceğiz ve biz aniye bakacağız, ani hepimize bakacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.