1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kar timleri görev başında
Kar timleri görev başında

Kar timleri görev başında

Kars Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve şehirde günlük yaşamın aksamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

A+A-

Kars Belediyesi, önceki gün başlayan ve Kars’ı etkisi altına alan yoğun kar yağışından vatandaşların olumsuz şekilde etkilenmemesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Belediyeye iletilen talepleri anında karşılamaya çalıştıklarını belirten Başkan Karaçanta, “Ana arterlere gerekli müdahaleler anında yapılıyor. Sürekli kar yağdığı için kar yığılmaları olmakta. Kimsenin endişesi olmasın, her şey kontrol altında” diye konuştu.

YOLLAR VE KALDIRIMLARDA KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kars Belediyesi koordinesinde karla mücadele çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, tüm kente etkili olan kar yağışına karşı ana arterleri tuzlama ve kar küreme çalışmaları yapılırken, yayaların kullandığı kaldırımlarda ekipler tarafından küreklerle temizleniyor.

ÇATILARDAKİ BUZ SARKITLARI VE KARLAR TEMİZLENİYOR

Öte yandan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz, gece yaşanan don olayları sonrasında iş yerlerinin çatı saçaklarında oluşan buz sarkıklarının olası bir faciaya neden olmaması amacıyla çalışma başlattı. Kent merkezindeki caddeler üzerinde bulunan apartman ve işyerlerinin çatılarında oluşan buz sarkıklarının, kaldırımlarda yürüyen vatandaşlar ve işyeri sahiplerine tehlike oluşturmaması için harekete geçen ekiplerimiz, itfaiye aracı merdiveni yardımıyla kürek ve kırıcılarla buzları kırdı,” dedi.

TİTİZ BİR ÇALIŞMA SÜRDÜRÜYORUZ

Karla mücadele çalışmalarında, ekiplerin koordineli bir şekilde işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta “Kış şartlarının hayatı olumsuz etkilememesi için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Soğuk ve kar yağışlı havaya karşı tüm önlemlerimizi almıştık. Fen İşleri ve Temizlik İşlerine bağlı ekiplerimiz insanüstü bir gayretle çalışmalarını sürdürüyor. Önceliğimiz tabii ki ana ulaşım arterleri, ana yollar. Bunları temizledikten sonra da hedefimiz diğer alanlara ulaşabilmek ve temizleyebilmek. Karla mücadele çalışmalarında görev alan tüm belediye personellerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Geniş bir alanda yürütülen karla mücadele çalışmalarına ise gösterilen sabır ve iyi niyetten dolayı Kars halkına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.