1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kar, kış, ayaz demeden ikna ediyorlar
Kar, kış, ayaz demeden ikna ediyorlar

Kar, kış, ayaz demeden ikna ediyorlar

Kars’ın Susuz ilçesinde 100.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu’na (YBO) çeşitli nedenlerden dolayı gitmeyen öğrenciler, kurulan ikna ekibi sayesinde okula kazandırılıyor.

A+A-

Okul bünyesinde kurulan ‘İkna Komisyonu’ üyeleri, eğitimini yarım bırakan öğrencilerin ailelerini ziyaret ederek çocukların eğitimlerini tamamlaması yönünde ikna ediyor.

100. Yıl YBO müdürü Rıza Uray, Müdür Başyardımcısı Kadir Çalbak, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Şerife Meltem Gül, Rehber öğretmen Sebiha Uray olmak üzere toplam 4 kişilik ikna ekibi, ekiplerine İlçe Milli Eğitim şube müdürü Bayram Canlı’yı davet ederek, okullarına devamsızlık yapan öğrencilerin köylerini dolaşarak, çeşitli sebeplerle okulunu yarım bırakan öğrencilerin ailelerini ikna etmeye çalışıyor.

Özellikle kız çocuklarının okula kazandırılması için yoğun çaba sarf eden komisyon üyeleri, amaçlarının çocukları eğitim ve öğretime kazandırmak olduğunu kaydettiler.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Canlı  “Önceden Yatılı okullarda imkânlar şimdiki kadar iyi değildi. YBO’ları geziyorum, Şimdi YBO’lar da imkânlar çok iyi. Devletimiz her türlü imkânı sunuyor. YBO’larımızda sabah kahvaltısında açık büfe uygulanıyor. Diğer öğünlerde 4 çeşit yemek çıkıyor. Bu imkânların değerini bilelim” dedi.

100.Yıl YBO Fen ve Teknoloji Öğretmeni Şerife Meltem Gül de annelere seslenerek, ”Ben bu yörenin çocuğu değilim. Ordu’luyum babam hepimizi okuttu. Çocuklarınıza hizmet etmek için Kars’ın Susuz ilçesine geldik. Ben öğretmen, abim Doktor oldu diğer kardeşlerimin hepsi Üniversiteyi bitirdi. Siz de çocuklarınızı okutabilirsiniz. Şimdi öğrencilerin her türlü imkânı karşılanıyor. Sadece sizlere çocuklarınızı okullara göndermek kalıyor.” diye konuştu.

100. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Rıza Uray da “Yeter ki çocuklarınızı okula gönderin bizler her türlü desteği fazlasıyla vermeye hazırız. Bu hafta TEOG sınavı haftası 8.sınıftaki öğrencilerin bu sınava girmesi gerekiyor. Girmezse sınavdan sıfır almış oluyor. Bu da okulumuzun, ilçemizin ve Türkiye genelinde ilimizin başarısını düşürüyor. Türkiye genelinde Kars’ın sıralaması yetmişin üzerinde oluyor. Kars’mızı son sıralardan kurtaracağız çocuklarımızı da okula kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

İkna ekibi üyeleri, okullarına devamsızlık yapan köylerdeki devamsız öğrencilerin evlerini kar, kış, ayaz demeden dolaşacaklarını ve çocukları okullu yapacaklarını belirtti. Kiziroğlu ve İncilipınar köyündeki öğrencilerin velilerinden öğrencileri okula gönderecekleri sözünü alarak köyden ayrıldılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.