1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kanser İçin Farkındalık
Kanser İçin Farkındalık

Kanser İçin Farkındalık

Arpaçay’da Kanser Hastalığı Farkındalık Çalışmaları...

A+A-

Kars Arpaçay İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından son yıllarda sıkça görülen kanser vakaları ile ilgili vatandaşlara resmi kurum personellerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

İlçede bulunan lise öğrenci ve öğretmenleri, İlçe Müftülüğü bünyesindeki Kur'an kursu kursiyerleri, resmi kurum çalışanları ve merkez camii cemaatine 19-20 Şubat tarihleri arasında 2 gün süreyle bilgilendirme eğitimleri yapıldı.

Toplum Sağlığı Merkezi hekimi Dr. Muhammet Mert ve Ebe Sinem Ceylan tarafından verilen eğitimler, bazen salonlarda yapılırken bazen de sokaktaki vatandaşlara broşürler dağıtılarak konu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplumun tamamı tarafından çağın hastalığı olarak tanınmasına rağmen hastalığın içeriği hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlarımız merak ettikleri tüm soruları konunun uzmanlarına sorarak soru işaretlerini giderirken kanser hastalığının nedenleri, kurtulma yolları ve teşhisi gibi konularda sunumlar yapıldı. Görsel olarak slayt ortamında verilen eğitimlerin yanı sıra hastalık hakkında hazırlanan broşürler resmi kurumlar gezilerek memurlara dağıtıldı.

Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem; günümüzde her ülkede ve her yaşta görülebilen, coğrafi sınır tanımayan, sosyal statü ve gelir durumu ayrımı yapmayan kanser hastalığının evrensel bir sorun olduğunu belirterek gerçekleştirilen eğitimlerle ilçe genelinde kanser hastalığına karşı bilinci artırmak ve kanserle mücadele eden hastalarımıza destek olmayı amaçlandıklarını ifade etti.

Kaymakam Erdem; kanserde erken teşhisin önemine ve bu tür çalışmalarla farkındalık oluşturularak vatandaşlarımızın bilinçlenmelerinin önemli olduğunu, daha önce de benzer konularda yaptıkları farkındalık eğitimlerinde olduğu gibi bunun da başarılı geçtiğini söyleyerek emeği geçenleri çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.