1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kan Davası Barışla Sonuçlandı
Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Kars’ın Selim ilçesinde Yurttapan ve Bahçivan aileleri arasında devam eden kan davası barışla sonuçlandı.

A+A-

Dölbentli köyünde yaşayan iki aile arasında çıkan kavgada iki kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davasının sona erdirilmesi ilçede sevinç yaşattı. Barış, yemekle taçlandırıldı.

Düzenlenen barış yemeğine Yurttapan ve Bahçivan aileleri, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, İlçe Müftüsü Fahri Başar ve din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan yemekte konuşan İlçe Müftüsü Başar, bir musibetin bin nasihatten iyi olduğunu belirterek, barışta emeği geçenlere teşekkür etti.

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun da, barışın Türkiye’ye hakim olmasını diledi ve “Bizler artık bir arada olmalı, bir olmalıyız. İnşallah bundan sonra insanlar arasında bu tür kavgalar, bu tür ölümler olmayacaktır. İnşallah bugün bu iki aile arasında olan barış, bu örnek davranış, barışın bu güzel ruhu tüm ülkeye yayılacaktır. İnşallah sonuna kadar birlikteliğimiz, beraberliğimiz devam eder.” ifadesini kullandı.

Altun ayrıca, kin ve nefret yerine dostluk, barış, kardeşlik, ortaklaşma ve paylaşmanın olması gerektiğini kaydederek, “Ortaklaşmak ve birlikte yaşam, hem İslam dinimiz hem de vicdan sahibi insanlar olmamızdan kaynaklı yapılması gerekendir.” dedi.

Barış komitesinin sözcüsü Doğan Çınar ise iki aile arasındaki husumeti sonlandırmak için girişimde bulunduklarını anlatarak, barışı esas alan iki aileye teşekkür etti.

Yemeğin sonunda iki ailenin fertleri, Kur’an-ı Kerim’in altından geçtikten sonra el sıkışarak barıştılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.