1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kamu-Sen’den İsrail’e Kınama
Kamu-Sen’den İsrail’e Kınama

Kamu-Sen’den İsrail’e Kınama

Türkiye Kamu-Sen Kars İl Başkanı Erhan Sarıkaya: İsrail uyguladığı devlet teröründen vazgeçmelidir

A+A-

Türkiye Kamu-Sen Kars İl Başkanı Erhan Sarıkaya, Gazze’ye insani yardım götüren 3’ü Türk Bandıralı 9 geminin uluslararası sularda İsrail ordusu tarafından baskına uğraması ve 19 kişinin öldürülmesi ve yine İskenderun’da bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucu Şehit edilen 6 askerimiz için bir kınama mesajı yayımladı.

 

Türkiye Kamu-Sen Kars İl Başkanı Erhan Sarıkaya, “Zor günlerden geçiriyoruz. Acı günler yaşıyoruz. Olayları doğru algılamak zorundayız. Önceki gün Şırnak, Hakkari ve Antakya’da verdiğimiz şehitlerin acısıyla yüreklerimiz yanarken, sabaha karşı Hatay’dan gelen 7 şehidimizin haberiyle bir kez daha sarsıldık. İnsani yardım gemilerine yapılan saldırının faali bellidir. Oysa terörist saldırının taşeronu belli, ancak sahibi belli değildir. Terörist başının yakalanmasıyla bitme noktasına gelen terör sorununun, “Kürt sorunu” olarak tanımlanmasıyla başlayan ve açılım tartışmalarıyla beslenen güdümlü siyaset sonucunda yeniden hortlaması dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu noktada, verilen bunca şehidin ardından klişe açıklamalarla yetinilmemesi, bu terör belasının mutlak surette son bulması ve sorumlularının bulunarak en ağır şekilde hukuken ve toplumun tepkisiyle cezalandırılması gerekmektedir. Bu vesile ile saldırılarda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar; ailelerine, devletimize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.” dedi.

 

Kars İl Başkanı Erhan Sarıkaya, eli kanlı teröristlerin kahpece düzenlediği eylemlerin tüm hızıyla sürdüğünü de belirterek, “Bu kez de İsrail’in uyguladığı devlet terörüne maruz bırakıldık. İsrail Devletinin güvenliğini ve ilkelerini bahane ederek silahsız, masum insanlara karşı kullandığı insanlık dışı yöntem ve zorbalık karşısında sessiz kalanların, verdiğimiz şehitler karşısında da aynı sessizliklerini koruması, dünyadaki terörü cesaretlendiren kaynağın da adresini adeta ifşa etmektedir. Gazze’de abluka altında yaşama hakkından dahi mahrum bırakılan Filistinli kardeşlerimize insani yardım malzemesi taşıyan gemilere, İsrail karasularından 70 mil açıkta, uluslar arası sularda yapılan silahlı saldırı, sivil ve silahsız vatandaşlarımızın katledilmesi, İsrail’in hukuk tanımaz terörist uygulamalarının geldiği en son nokta olmuştur. Burada yalnızca masum insanlara değil, insanlığa kurşun sıkılmış, insanlık katledilmiştir.” diye konuştu.

 

İl Başkanı Erhan Sarıkaya, ayrıca, “Yıllardan beri bir soykırıma uğramış, mağdur ve mazlum millet rolünü kimseye bırakmadan devlet terörü estiren İsrail’in Filistinli kardeşlerimize uyguladığı insanlık dışı saldırı ve tecrit hepimizin malumudur. Dünya, İsrail’in uluslar arası hukuk kurallarını hiçe sayan vahşetine yalnızca seyirci kalmaktadır. Filistin davası insanlık tarihi boyunca süregelmiş bir mücadeleyi ifade eder. Filistin, bize “Kanla alınan bu topraklar parayla satılamaz” diyen Abdülhamit Han’ın hatırası, Kabe’den önceki kıblegâhımız olması dolayısı ile de mukaddes emanetimizdir. Bu nedenle hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Ülkemizdeki eli kanlı terör örgütünün dış mihraklar ve devletler tarafından desteklendiği bilinen gerçektir. İçimizdeki terör eyleminin Hatay, İskenderun Deniz Üs Komutanlığına yapılmasının, eş zamanlı olarak İsrail’in de terörist saldırısını özellikle bir Türk gemisine karşı gerçekleştirmesinin tesadüf olup olmadığı konusunu kamuoyunun taktirine sunuyoruz. 52 yıldır bütün insani değerleri ayaklar altına alan, kural tanımaz uygulamalarıyla kanımızı donduran İsrail’i uyarıyoruz: Bu saldırı uluslar arası sularda Türk Bayraklı gemilere yapılmıştır. Katledilenlerin büyük çoğunluğu, insani yardım taşıyan sivil, silahsız Türk vatandaşlarıdır. Bu saldırıyı gerçekleştiren İsrail, mutlak surette uyguladığı devlet terörünün bedelini de hesaplamış olmalıdır.” şeklinde konuştu.

 

Erhan Sarıkaya, daha sonra şunları söyledi:

 

“Türk kamuoyu önce yetkililerimizden sonra da Birleşmiş Milletlerden yıllardır hukuku hiçe sayan İsrail’den yaptıklarının hesabının sorulmasını beklemektedir. Bu hesap, caydırıcı ve İsrail’in yaptığına pişman olacağı etkinlikte olmalıdır.Türk milleti kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de hainliği de unutmayacak; kim olursa olsun teröriste, teröre destek verenlere ve devlet terörü uygulayanlara hak ettiği cevabı verecektir. Bunu özellikle nankör İsrail asla unutmamalıdır.İsrail’in insani yardım amacıyla yola çıkan gemilere saldırı düzenlemesini şiddetle kınıyoruz. İsrail’in yaptığı bin insanlık suçudur, bir vahşettir. Bu duruma seyirci kalan uluslar arası kuruluşları göreve davet ediyoruz. Daha önce yaptığı vahşetlere bir yenisini ekleyen İsrail’in güvendiği devletlerin de gerçeği görmesini temenni ediyoruz. Masum sivilleri öldürmekle güç gösterisi yaptığını düşünün bir devletin hangi zihniyetle hareket ettiğini, maksadının ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. İnsan haklarını savunan herkes, İsrail’in yaptıklarını kınamalı, sivillerin katledilmesine müsaade etmemelidir. “One munite” gösterileri yaparak, ardından İsrail ile işbirliğini sürdüren hükümete de sesleniyoruz. Uluslar arası alanda gösterdiğiniz üstün başarınızı (!) burada da göstermenizi bekliyoruz. O masum insanların şu an içinde bulunduğu durumdan kurtarmanızı temenni ediyoruz. Buradan Birleşmiş Milletlere sesleniyoruz, İsrail’e en büyük desteği veren Amerika Birleşik Devletleri’ne sesleniyoruz, Avrupa Birliği’ne ve tüm dünya ülkelerine sesleniyoruz: İsrail zulmüne artık bir son verin!”

 

“Terör durmak bilmiyor.” diyen Sarıkaya, konuşmasını şöyle tamamladı:

 

“Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde Deniz İkmal Destek Komutanlığı’na hain teröristlerce saldırı düzenledi. Saldırıda 7 askerimiz şehit oldu, 3’ü ağır 7 askerimiz yaralandı. Bölücü faaliyetlere geçit vererek terörü bitireceğini savunan zihniyetin geldiği nokta gün gibi aşikardır. Her gün şehit haberleriyle uyanır olduk, asker ocaklarına evlatlarını yollayan analar, her gün yürekleri ağzında yaşıyorlar. Bu acıyı sona erdirmek için ise taviz dışında yapılan hiçbir şey yok.

 

Türkiye Kamu-Sen olarak Şehit Erlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ise sabırlar diliyoruz. Bu acının son olmasını temenni ediyoruz. İlgili tüm yetkileri, gereğini yerine getirmeye bir kez daha davet ediyoruz.”




 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.