1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kamu personel alacak
Kamu personel alacak

Kamu personel alacak

Kamuya 13 bin 922 kadro ataması yapılacak. Atamalar çerçevesinde aralarında Kars'ın da bulunduğu bazı illerde mahalli idareler ve il özel idareleri ile birlikte il afet ve acil durum müdürlüklerine de 2 bin 121 memur alımında bulunulacak.

A+A-

Kamu Personeli Seçme Sınavında başarılı olan memur adaylarının gözü yerleştirme işlemlerine çevrildi. 13 bin 922 memurun yerleştirmesi bu ay içinde yapılırken, kamuda işe başlatılacak memur sayısı da yıl sonunda 100 bini aşacak.

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik Hükümleri çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen ve Milli Eğitim Bakanlığına ait öğretmen kadroları ve kariyer meslek memurları dışında kalan 13 bin 922 kadro ve pozisyona 17-26 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.

Devlette yeni işe başlayacak memurların 8 bin 982'sini 4 yıllık üniversite mezunları, 3 bin 215'ini 2 yıllık yüksekokul mezunları, 1725'ini ise lise mezunları oluşturacak. Bunların 12 bin 314'ü genel ve özel bütçeli kuruluşlarda, 1608'i ise KİT'lerde işbaşı yapacak.

En fazla memur 6 bin 693 ile genel idare hizmetlerinde çalışacak. Bunu 2 bin 586 ile sağlık hizmetleri, 2 bin 495 ile teknik hizmetler izleyecek. Yeni yerleştirmelerde eğitim öğretim hizmetleri sınıfına 28, avukatlık hizmetleri sınıfına 145, yardımcı hizmetler sınıfına da 367 yeni memur alınacak.

KURULUŞLAR ARASI DAĞILIM 

Yeni yerleştirmelerde en fazla memur alımını Sağlık Bakanlığı gerçekleştirecek. 800 yeni memurun işe başlayacağı bu kuruluşu, 787 memur ile PTT, 770 memur ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 703 memur ile Gümrük Müsteşarlığı, 644 memur ile Maliye Bakanlığı, 570 memur ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, 531 memur ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 494 memur ile İçişleri Bakanlığı, 308 memur ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 282 memur ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, 250 memur ile Emniyet Genel Müdürlüğü, 220 memur ile de Orman Genel Müdürlüğü takip edecek.

Yeni yerleştirmelerde Bakanlıklara 2 bin 796, Genel Müdürlük ve Müsteşarlıklara 3 bin 264, Başkanlıklara 723, üniversitelere 3 bin 410, KİT'lere de bin 608 yeni memur alınacak.

AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİ 

Bu arada mahalli idareler ve il özel idareleri ile birlikte il afet ve acil durum müdürlüklerine de 2 bin 121 memur alımında bulunulacak.

Bunların 1524'ü Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ,Erzincan, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İzmir, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinde işe başlayacak.

İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezlerinde de İstanbul'da 42, Ankara'da ise 6 yeni memur istihdam edilecek.

YENİ ÖĞRETMENLER İÇİN KADRO DÜZENLEMESİNE GİDİLECEK 

Öte yandan 2010 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu uyarınca kamuya açıktan atama yoluyla alınacak memurların sayısı yıl sonunda 32 bini bulacak. Bunların 7 binini üniversitelerin akademik personeli, 10 binini de yeni öğretmenler oluşturacak.

2009 yılı içinde emekli olanların yerine de kamuya 25 bin dolayında yeni memur alımı yapılacak. Bunların da 5 bin dolayındaki bölümünü öğretmen atamaları meydana getirecek. Açıktan atama ve emeklilik yoluyla boşalan kadrolara Bütçe Kanunu uyarınca yapılacak atamalar, toplam 57 bin memur adayına devlette görev alma yolunu açacak.

Bütçe Kanunu çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı açıktan atama yoluyla 10 bin, emekli olanların yerine de 5 bin yeni öğretmen alabilecek. Ancak 2010 yılında yerleştirmesi yapılacak öğretmen sayısının 40 bin olarak belirlenmesi nedeniyle, geçen yıl olduğu gibi öğretmen atamalarında ek kadroya yönelik yasal düzenlemeye gidilecek. Geri kalan 25 bin öğretmen de, ek kadro alımından sonra Eylül ayında işe başlayacak.

SAYI 100 BİNİ GEÇECEK 

25 bin öğretmenin yanı sıra, 20 bin polisin atama işlemi de Bütçe Kanunundaki limitlerin dışında gerçekleştirilecek. Maliye Bakanlığı yetkilileri, polis atamalarının Haziran ayında yapılmasının beklendiğini bildirdi.

Bütçe Kanununa göre kamuya alınacak 57 bin memura, 25 bin öğretmen ve 20 bin polisin de ilave edilmesiyle birlikte 2010 yılı içerisinde işe yerleştirilecek yeni memur sayısı 102 bini bulacak.

Sayısı açıklanmayan askerler ve denetim elemanlarıyla birlikte bu sayı 100 binin çok daha üzerine çıkacak.

Limitler dışında özürlü personel alımı uygulamasıyla da bu yıl 5 bin yeni özürlü memur devlette işe başlatılacak. Özürlüler de ilave edildiğinde kamuda yıl sonuna kadar istihdam edilmeye başlanacak memurların sayısı daha da artacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.