1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kalfalık ve Ustalık Sınavları Başlıyor
Kalfalık ve Ustalık Sınavları Başlıyor

Kalfalık ve Ustalık Sınavları Başlıyor

Kars Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Cengiz Birdal yaptığı açıklamada; 2016 Şubat dönemi Kalfalık ve Ustalık sınavlarının 08 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacağını duyurdu.

A+A-

Birdal; Halen 152 meslek dalının 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamında olduğunu, 3308 sayılı kanuna göre, ustalık belgesi olmadan işyeri açılamayacağını belirterek, Mevcut kapsam içerisinde bulunan meslek dallarında kalfalık ve ustalık belgesi olmayanların yapmış oldukları başvurular neticesinde bu dönem; Otomotiv Mekanikerliği, Dekorativ El Sanatları,

Aşcılık, Erkek Berberliği, Görüntü Ve Ses Sistemleri, Kadın Giyim Modelistliği, El Ve Makine Nakışcılığı, Bilgisayarlı Makine İmalatı, Endüstriyel Örme, Otomotiv Elektromekanikerliği, Hazır Giyim Model Makinecilik, Kantin İşletmeciliği, El Dokumacılığı, Dekorativ Ev Tekstili, İş Makineleri Bakim Onarım, Pvc Doğrama İm. Ve Mont. Şarkuteri Bakkal Ve Gıda Paz. Sat El, Konaklama Ve Seyehat Hizmetleri, Fırıncılık, Ön Büro Elemanı, Kuaförlük ve Isıtma Sihhi Tesisat meslek dallarından sınav yapılacağını hatırlatmasında bulundu.

Merkez Müdürü Ali Cengiz Birdal son olarak adaylara sınav çağrı pusulalarının postaya verildiğini, ilgililerin sınavlarla ilgili 0474 223 26 45 nolu telefondan veya karsmesem.meb.k12.tr kuruma ait internet sitesinden detaylı bilgi alabileceklerini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.