1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAI ve Karslıların 15 Temmuz duruşu
KAI ve Karslıların 15 Temmuz duruşu

KAI ve Karslıların 15 Temmuz duruşu

Erdoğan Yıldırım’dan KAI ve Karslıların 15 Temmuz duruşu

A+A-

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, KAI Federasyonunun işleyişi, vizyonu ve misyonu hakkında federasyonun Ankara’daki merkez binasında Kafkas Haber Ajansı (KHA) Kurucusu Bedir Altunok’a açıklamalarda bulundu.

KAFKAS HABER AJANSI HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU

Kafkas Haber Ajansı’nın tüm çalışmalarda yanlarında olduğunu ve kendilerini yalnız bırakmadığını dile getiren Yıldırım, “Öncelikli olarak Kafkas Haber Ajansı ailesine teşekkür ediyorum. Bu anlamda size yaklaşık 15 gündür Ankara’da bizimle birlikte meydanlarda nöbet tuttuğunuz ve bizi hiçbir an yalnız bırakmadığınız için federasyonumuz ve şahsım adına Kafkas Haber Ajansı Kurucusu Bedir Altunok olarak size teşekkür ediyorum. Kars Ardahan Iğdır Federasyonu’nun tüm organizasyonlarında her zaman yanımızda oldunuz ve Kars başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafındaki hemşerilerimize ulaşmamızda büyük bir köprü görevi yürütüyorsunuz. Kars Ardahan Iğdır Federasyonu Ankara’da hizmet veren ama bununla birlikte Türkiye’deki tüm federasyon ve derneklerle de diyalog halinde faal olarak çalışmaktadır. Kars Ardahan Iğdır Federasyonu Ankara’daki derneklerimizin çatısı olarak faaliyet göstermekte ve ciddi anlamda yol almıştır.” dedi.

FEDERASYONLAR AMAÇLARINA GÖRE HAREKET ETMELİ

‘Federasyonlar ve dernekler kendi amaçları doğrultusunda hareket ederseler hem kendi hemşerilerinin, hem de diğer hemşeri guruplarının ellerinden geldiği kadar geleneklerini, göreneklerini bizden sonraki nesillere aktarma noktasında önemli bir görev üstlenirler.’ diyen Erdoğan Yıldırım, “Tabi ki buradaki amacı şöyle özetleyebiliriz. Ailesi Karslı olup başka bir ilde mesela Ankara’da dünyaya gelmiş birçok insan var, gençlerimiz var, çocuklarımız var. Tüm bunlar için Kars’ı, Ardahan’ı, Iğdır’ı en iyi şekilde anlatmamız ve tanıtmamız gerekiyor. Memleketleri hakkında bilgi vermek, memleketlerindeki yaşam tarzıyla alakalı, hangi kültürlerin hakim olduğu gibi birçok özelliği aktarmamız gerekiyor. Memleketlerimizin mutfak kültüründen dini kültüre kadar her şeyiyle bilmeleri gerekiyor ki Hz. Hasan Harakani’yi tanısınlar, bilsinler. Ani’yi bilsinler, Ardahan’da Çıldır’ı bilsinler, Iğdır’ın yeşilini bilsinler. Bu anlamda en yoğun çalıştığımız noktada da bu ki gençlerimize yönelik bu yönde hizmet vermektir. Bunun dışında eğitim çalışmalarımız mevcut, sertifika programları çalışmalarımız, Avrupa Birliği ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımız var.” Şeklinde konuştu.

DERNEKLER GELENEKLERİN AKTARILMASINDA BÜYÜK ROL OYNAMAKTADIR

Derneklerin ve federasyonların asli görevlerinin oldukça kapsamlı olduğuna dikkat çeken Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Dernekler ve federasyonlar sadece bir yemek organizasyonu yapmak gibi kısıtlı pencereden bakmamalıdır olaya. İllaki çok önemlidir yörenin mutfak kültürü ama daha öncesi dernek ve federasyon işleri fedakarlık gerektiren işlerdir. Aşınızdan, işinizden, ailenizden fedakarlık ederek bir çaba içerisinde olmazsanız bu işin sonunu getiremezsiniz. Ben burada emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum çünkü onların da yoğun emekleri var. Bizlerin bu yolda emin adımlarla ilerlememizde emek veren bir çok siyasetçimiz, işadamımız ve hemşerimiz var ve onlarla el ele ve hep beraber bir mücadele içerisinde olduğumuz için ses getiriyoruz. Ankara’da birçok hemşeri gurubu yaşıyor. Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Kastamonu, Bolu gibi gurupları olan illerden bir gurubu da biziz. Burada bizler üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor ve illerimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Bu anlamda bürokratlarımızın arkasında durmaya çalışıyor, işadamlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz.”

AHMET ARSLAN, BİZLERİN GURURU OLDU

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın bölge için çok önemli olduğunu, kişilik ve birikim açısından da makamına çok yakıştığını vurgulayan Yıldırım, bölge insanının da Bakan Arslan’a hizmet noktasında katkı sağlaması gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Bakın ilimizden bir bakanımız çıktı. Bu bizim için çok ama çok önemli. Ben buradan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’a teşekkür etmek istiyorum ki kendisi bizim gururumuz oldu, bize heyecan kattı, bölgemize heyecan kattı. Böylesi önemli bir bakanlığın başında çok önemli projelere imza atan bizden bir büyüğümüz olması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Kars Ardahan Iğdır ve Ağrı illerini birbirinden ayırmadan bir bütün olarak düşündüğümüzde inanın hepsi bu bakanlık için gurur içerisinde. Şu anda Sayın Bakanımız Ahmet Arslan, Türkiye’nin bakanı olduğu gibi aynı zamanda Doğu’nun da bir temsilcisi görevini üstlendi. Bu anlamda bizim de bölge insanı olarak üzerimize düşen görevleri ziyadesiyle yerine getirmemiz gerekiyor. Bölgemize katkı sunmamız gerektiği düşüncesiyle Ahmet Arslan’ın bölgemiz için bir avantaj olduğunu yineliyor hayırlı olmasını diliyorum. Uzun yıllardır bir bakanımız yoktu ama şimdi şükürler olsun bir bakanımız var başımız sıkıştığı zaman hem bölge olarak, hem hemşeri olarak müracaat edebiliyoruz. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan duruşuyla da, kişiliğiyle de o makama çok yakıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a da ayrıca teşekkür ediyoruz bu görev vesilesiyle teşekkür ediyoruz. Ahmet Arslan eskiden sadece Kars ile ilgileniyordu, şimdi tüm Türkiye ile. Müthiş bütçesi bulunan ve müthiş projelerin yer aldığı bu bakanlığında Allah Ahmet Arslan’ı utandırmasın ve yardımcısı olsun. Ben her zaman bir kardeşi olarak yanındayım.” İfadelerine yer verdi.

BİZ KOCA BİR AİLEYİZ

Koca bir aile olduklarını ve herkesin hak ettiği noktaya gelmesi adına mücadele vereceklerini dile getiren Yıldırım, “Bürokraside bizi hiç yalnız bırakmayan hemşerilerimiz var onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olursak sesimizi daha çok duyurur, hak edenlerin de hemşerisi olarak hak ettiği yere gelmesi adına arkasında duracağımızı bilmesini isterim. Her platformda söylüyoruz ki çocuklarımızın eğitiminden kendi eğitimimize kadar her şeye önem göstermeliyiz. Bu bir bayrak yarışı, heyecanlı bir yarış. Bu yarışta iyi olanlar, ehil olanlar bir yere gelecek ki emekler heba olmasın. Öncelikli olarak kendimizi iyi yetiştirmemiz lazım ki söz sahibi olabilelim. Bunun da ana teması birlik ve beraberliktir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” diye konuştu.

BİZ SOĞUK İKLİMİN SICAK İNSANLARIYIZ

15 Temmuz gecesine ve o gece Kars’ın duruşuna dair açıklamada bulunan Yıldırım, “Ben darbeyi Kars’ta karşıladım, o gece Kars’taydım. Hakikaten Kars birçok savaşa ev sahipliği yapmış sınır şehridir. Bu bizim için çok önemlidir ki Kars, Ardahan ve Iğdır serhat illerimizdir. Bu illerimiz sınırını her an canını, malını vererek namus olarak gördüğü topraklarına sahip çıkmıştır. Bir kere bunu Kars Ardahan Iğdır halkına bu hakkı teslim edelim. Her seferinde söylüyorum ki biz soğuk iklimin sıcak insanlarıyız, cesur insanlarıyız. Biz o gün Kars’taydık ve hemen sokaklara çıktık. Nasıl ki Ankara, İstanbul ve Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Karslılar büyük cesaret örneği göstererek ‘Siz burada darbe yapamazsınız, siz bu devlete karşı bu kalkışmayı yapamazsınız’ dediler ve Kars’ta herkes sokağa çıktı. Hepimiz Emniyet Müdürlüğü önüne koştuk ve tankların önünde canımız pahasına durduk. O karelerden sadece birini sizler de görmüşsünüzdür ki Nihat Kaya isimli bir vatandaşımız tankın önüne oturdu ve ‘beni ezmeden geçemezsiniz’ dedi. Bu manzaralar o gece Kars’ın dört bir yanında yaşandı. Elleriyle tanklara müdahale eden, tankların önüne geçip ‘Askerde bizim, poliste bizim, vatan da bizim. Biz size darbe yaptırmayız’ diyen bir Kars vardı o gece. Doğu illerinde hayat biraz daha erken biter ama o akşam saat 23:00’dan sonra herkes akın akın sokaklara döküldü. Araçlarıyla, çocukları, babaları, dedeleri, nineleri, gençleriyle herkes sokaktaydı.” diyerek, 15 Temmuz gecesi Kars’ta yaşananları anlattı.

BAŞKA BİR TÜRKİYE YOK

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden KAI Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını ve hiç kimsenin bu oyunlara gelmemesi gerektiğini hatırlattı. Yıldırım, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı; “O geceyi atlattık ve akabinde Ankara’ya geldik. Ankara’da da her gece olmamız gerektiği gibi demokrasi meydanlarında olduk. Bizim gidebileceğimiz başka bir ülke yok, unutmayalım ki başka bir Türkiye yok. Suriye’deki insanlar geldi, Irak’taki insanlar geldi Türkiye’ye sığındılar. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Her şeysiz olur ama vatansız olmaz. Bu bilinçle herkes üstüne düşeni yaptı. Türkiye bu anlamda hassasiyetiyle bu inanlara kucak açtı. Türkiye’yi barındırabilecek bir ülke yok çünkü Türkiye bölgenin ve Orta Doğu’nun en güçlü ülkesi. Bu anlamda baktığımızda etrafımızda kaynayan bir kazan, bir ateş çemberi var bizi bu çemberin içerisine çekmek isteyen hem içerdeki hainler, hem dışarıdaki işbirlikçileri var. Türkiye’yi güçsüz bir hale getirmeye çalışıyorlar bu bizim için çok önemli. Lütfen bu oyunlara gelmeyelim, bu hainlere en sert cevapları verelim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.