1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızmanlılara müjde
Kağızmanlılara müjde

Kağızmanlılara müjde

Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kağızman Devlet Hastanesi ana bina güçlendirme ve 100 yataklı ek bina yapım ihalesi yapıldığını müjdeleyerek,

A+A-

tekliflerden uygun olanların içinden en düşük fiyatı veren istekli ile sözleşme imzalanacağını duyurdu.

Vekil Arslan, “19 Ocak 2015 tarihinde yapılan ihalede; yaklaşık bedel 19 milyon 590 bin TL olup,  9 firma teklif vermiş, en düşük fiyat 15 milyon 300 bin TL olarak gerçekleşti.  İhale değerlendirme süreci devam etmekte olup,  tekliflerden uygun olanların içinden en düşük fiyatı veren istekli ile sözleşme imzalanacaktır. Yeni 100 yataklı ek bina, ameliyathane, yoğun bakım ve acil yapımı ile birlikte mevcut binanın güçlendirmesi de yapılacaktır. İlkbaharda inşaatına başlanacak hastanenin bitmesi ile Kağızmanlılara daha modern acil, yoğun bakım,  ameliyathane ve servislerde hizmet verilecektir.” dedi.

Arslan ayrıca, “Şu anda Kağızman Devlet Hastanesi 7 uzman doktor, 7 pratisyen hekim ve 3 diş tabibi bulunmakta olup, hafta içerisinde 3 uzman doktor daha göreve başlayacaktır. Böylece toplam 17 doktor ve 3 diş tabibi ile hizmet verilecektir. Ayrıca; 25 hemşire, 7 ebe, 13 teknisyen, 2 tekniker, 1 odyometrist, 1 Fizyoterapist ve diğer yardımcı sınıf personel de Kağızmanlıların daha iyi sağlık hizmeti almasını sağlayacaktır. Yeni hastanenin bitmesi ile birlikte  sağlık ekibi ve yardımcı hizmet veren personelde de iki katına yakın artış olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Arslan daha sonra açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kağızmanlı hemşehrilerimizin hizmetin en iyisini alabilmesi için sadece sağlık yatırımları değil,  araç ve gereçlerle birlikte sağlık hizmeti veren personelin de artırılması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz.  Bu hafta bir adet de yeni ambulans Kağızman’a gelecektir. Verdiğimiz bu sözlerimizi yerine getirmemizi sağlayan sayın Başbakanımız başta olmak üzere, Hükümetimiz ve Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür ediyorum. Kağızman’a ve insanımıza hayırlı olsun.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.