1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’da Geleneksel Bahar Şenlikleri Devam Ediyor
Kağızman’da Geleneksel Bahar Şenlikleri Devam Ediyor

Kağızman’da Geleneksel Bahar Şenlikleri Devam Ediyor

Kağızman’da geleneksel bahar şenlikleri okulların katılımı ile bayram havasında kutlanıyor.

A+A-

Kağızman İlçe ilköğretim okulları tarafından Kağızman Kapalı Spor Salonunda üçüncüsü  düzenlenen ve geleneksel hale getirilen “3. Bahar Şenlikleri ve Kermes” programların ilki Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kağızman sentetik sahasında yapıldı.

Geleneksel bahar şenlikleri törenine Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Milli Eğitim  Müdürü Yakup Bayşar, daire amirleri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kağızman ilköğretim okulundaki geleneksel bahar şenlikleri bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar bir konuşma yaptı.

Bayşar konuşmasında: "Üçüncüsünü düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirerek her yıl yapmayı planladığınız bu programda öğrencilerimizin hazırlamış olduğu birbirinden güzel oyunları yarışmaları, türküler ve şiirleri oldukça keyifli geçiyor. Her kesimden insanımızın bu etkinliğe katılması bizleri son derece sevindirdi. Bu tür etkinlikler sosyal dayanışma ve kaynaşma açısından önemli, bu tür etkinliklerin sayısını artırarak devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanın oyunlar, okunan şiirlerle devam eden program ilk günü okullar arası bilgi yarışmasıyla son buldu. Müzik Öğretmenleri Uygar Önalan ve Devrim Egemen Avşar yönetimindeki halk müziği ekibi katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ile izlenirken sık sık alkışlandı. Kars Kağızman ilköğretim okullarında düzenlenecek olan şenlikler 4 gün sürecek olup, her okulun bir gün sunumu bayram havasında kutlanacak.

Bahar şenlikleri, Kermes, Sergi, Çeşitli oyunlar, Çeşitli Yarışmalar, Çekilişler, Tiyatro Gösterisi, Müzik Dinletisi ve benzeri etkinliklerle devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.