1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman'da Afet
Kağızmanda Afet

Kağızman'da Afet

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Akyayla köyünde uzun süredir etkili olan yağmurlardan dolayı toprak damlı 40 evin tavanı çöktü, 45 hayvan da telef oldu.

A+A-

Kağızman’a 40 kilometre mesafedeki Akyayla köyünde vatandaşlar yağan yağmurlardan dolayı evsiz kaldılar. Evleri yıkılan vatandaşlar traktörlerin römorklarında yaşam mücadelesi veriyor. Gece dışarıda uyuyan vatandaşlar yağmur yağdığı zaman noylonlarla korunmaya çalışıyorlar.

 

Köylüler, “Aylardır yağan sağanak yağmur ev ve ahırlarımızın yıkılmasına neden oldu. Şimdi evlerimize girmeye korkuyoruz. Traktörlerde yaşam mücadelesi veriyoruz. Hayvanlarımız enkazların altında telef oldu. Evlerimizi onaracak gücümüz yok. Haftalardır ekmek pişiremiyoruz. İlçeye giden köy yolumuz çamurlardan dolayı kapalı. Yakacaklarımız kullanılmaz hale geldi. Bir haftadır ekmeğimiz yakacağımız yok. Devletimizden yardım elinin uzanmasını bekliyoruz.” diye konuştular.

 

Köydeki evleri yerle bir eden yağmur, Akyayla köyünde vatandaşlara sıkıntılı günler yaşatıyor. Köyde yüzde 50’nin üzerinde bütün ev ve ahırlar yıkıldı. Telef olan hayvanlar köy ekonomisine büyük darbe vurdu.

 

Köy muhtarı Hamza Altay, “Yağan yağmurlar köyümüzü yerle bir etti. Ev ve ahırlarımız kullanılmaz hale gelirken, tespit ettiğimiz 45 hayvanımız telef oldu. Köy yolu kapalı olduğu için ilçeye ulaşım sağlayamıyoruz. Devletimiz güzel bir Devlet. Bu sorunumuza bir çare bulsunlar. Köyde acı ve gözyaşı hiç dinmiyor. Bütün evler yıkıldı. Yıkılmayan evlerde yıkılmaktan beter oldu. Sürekli yağmurun içeri sızdığı evlerde kalmak mümkün değil. Evi yıkılmayan vatandaşlar evlerinin yıkılmasından korktukları için evlerine girmiyorlar.” dedi.

Köyde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

 

Kağızman’da dolu afeti

 

Kars’ın Kağızman ilçesinde akşam saatlerinde başlayan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Dolu, birçok araca ve meyve bahçelerine zarar verdi.

 

Haftalardır yağan yağmur yerini ilçe merkezinde bu akşam saatlerinde dolu yağışına bıraktı. Ceviz büyüklüğündeki dolu, hayatı olumsuz şekilde etkilerken bazı işyerleri de zarar gördü. Bazı dükkan sahibinin işyerlerine dolu girmemesi için şemsiye ile önlem alması ise dikkat çekti.

 

Kars ve çevresinin en önemli bahçecilik ambarı olan Kağızman’da meyve bahçeleri de doludan zarar gördü.

 

Meyve bahçesi sahipleri, “Haftalardır yağan yağmur yerini doluya bıraktı. Dolu yağışı meyve bahçelerimize zarar verdi. Meyve ağaçlarımız dolu yağışından büyük zarar gördü.” diye konuştular.

 

Kağızman’da hasar tespit çalışmaları

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Akyayla köyünde meydana gelen ve 40 ev ile ahırın yıkılması ile hayvanların telef olmasına neden olan afetin ardından Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.

 

Köye ulaşan Kağızman Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri yıkılan ev ve telef olan hayvanların net sayısını belirlemeye çalışıyorlar.

 

Köylüler, telef olan hayvanları köy dışına attıklarını, 45 hayvanın telef olduğu belirttiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.