1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman Hastanesine Ek Bina
Kağızman Hastanesine Ek Bina

Kağızman Hastanesine Ek Bina

Kağızman Devlet Hastanesi’ne iki katlı ek bina yapılıyor.

A+A-

Kağızman Devlet Hastanesi’nde dar koridorlar nedeniyle hastalar ezilme tehlikesi geçiriyordu. İnsanlık dışı manzaraların ortaya çıktığı dar koridorlarda hastalar sıkışıyordu. Ek bina çalışması aylardır konuşuluyordu. Bu konuda çeşitli çalışmalar yapıldı. Nihayet Kağızman Devlet Hastanesine ek bina yapılması kararlaştırıldı.

 

Kağızman Devlet Hastanesinde günde ortalama 650 civarında hasta tedavi ediliyor. Tam donanımlı Ameliyathane sayesinde Kars ve çevre illere sevk düştü. Kağızman Devlet Hastanesinde hasta potansiyeli karşılanamadığı için büyük sıkıntı çekiliyordu. Ek binanın ödeneği geldi. Şimdi ihale yapılması ve ek binanın beş ay içinde yapılarak teslim edilmesi planlanıyor.

 

Kağızman Devlet Hastanesi ek binasında poliklinikler, röntgen ve laboratuarlar bulunacak. Eski bina ise idari işler ve yatılı hastalar için kullanılacak.

 

İl Sağlık Müdürü Fahri Sevinç ve Kağızman Devlet Hastanesi Başhekimi Selçuk Kaya, Sağlık Bakanlığı’na giderek ek bina çalışmalarını hızlandırdılar. İki yılda yapılması planlanan ek binanın beş ayda yapılacağı belirtildi.

 

Yeni binada ise özel bekleme bölümleri yapılacak. Hastaların en iyi imkanlarda tedavi olmaları için Hastane yapımında her şey düşünülecek.

 

Hastaların rahat muayene olmaları için numaralı sistemle sıralı bir şekilde işlemler gerçekleşecek. Hastalar, sırası geldiği zaman bilgisayar aracılığıyla muayene olma imkanı bulacak.

 

Kağızman Devlet Hastanesi’nde günlük ortalama olarak 7 ameliyat yapılıyor, bu ameliyatlar sayesinde vatandaşlar çevre illere gitmek zorunda kalmıyor. 

 

Kağızman Devlet Hastanesi’nde 2 diş polikliniğinin hizmete girmesi ile bu konudaki problemlerin çözümlenmesi planlanıyor.

 

Sabah erken saatlerde mesaiye başlayan doktorlar yoğunluktan dolayı mesai sonuna kadar birçok hastaya hizmet verebilmek için kesintisiz çalışıyorlar.

 

Kağızman Devlet Hastanesi’nde normal doğum ve sezaryen operasyonlarının da yapıldığı belirtildi.

 

Kağızman Devlet Hastanesi’nde 2 adet Genel Cerrahi Uzmanı, 2 adet kadın doğum uzmanı, 1 adet aile hekim uzmanı, 1 adet dahiliye uzmanı, 1 adet anestezi uzmanı, bulunuyordu. Ek binayla birlikte 1 üroloji uzmanı, 1 çocuk hastalıkları uzmanı, 1 diş hekimi ve 5 adet pratisyen hekim görev yapacak.   

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.