1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kafkas Üniversitesi Nahçivan’da
Kafkas Üniversitesi Nahçivan’da

Kafkas Üniversitesi Nahçivan’da

KAÜ Nahçivan’da Sempozyum Düzenledi ve Nevruz Bayramına Katıldı...

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi arasında "Aras Havzası I. Uluslararası Paraziter Hastalıklar Sempozyumu" Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi.

Nahçıvanda büyük ilgi gören bu sempozyum gerek Nahçıvan'da gerekse bağlı olduğu Azerbaycan'da basın ve yayın kuruluşlarında geniş yer buldu.

 Bilimsel toplantılarda insan ve hayvanlardaki önemli paraziter hastalıklarla ilgili tebliğler sunuldu.

Sempozyumun ardından Aras Havzası çevresi ile Kuzey Doğu Anadolu Bölgesinde yapılan bilimsel araştırmalar tartışıldı.

 Kafkas Üniversitesi'nin Nahçıvan ile yaptığı bu bilimsel toplantının özellikli olması ve sağlık alanında ilk defa yapılmış olması bu sempozyumu daha da anlamlı kıldı.

 Kars'ta 25 yılını dolduran Veteriner Fakültesi artık yakın illerin yanı sıra yurtdışına da açılmaya başladı. Yirminci yılına yaklaşan Kafkas Üniversitesi'nin kurucu ve belkemiğini teşkil eden Veteriner Fakültesi birimlerinden Parazitoloji Anabilim Dalının öncülüğünde yapılan 17 tebliğin sunulduğu bu sempozyuma Kafkas Üniversitesi Biyoloji ve Arıcılık Bölümü öğretim üyeleri de destek verdi. Kardeş ülke Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti topraklarında yapılan bu sempozyuma toplam 33 bilim adamı katkı sağladı.

Sempozyumun ardından Nahçıvan'da önemli bayram olan Nevruz Bayramı'na katılan Kafkas Üniversitesi temsilcileri  tören sırasında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclis Başkanı Vasif talibov'a takdim edildiler.

Vasif  Talibov, Kafkas Üniversitesi Öğretim üyelerini memleketlerinde görmekten memnun olduklarını ve tebrik ettiğini söyleyerek bu tür bilimsel çalışmaların iki kardeş ülke arasında özellikle bu iki üniversite arasında devam etmesi gerektiğini belirtti. Bu sempozyumun 2011 Nevruz Bayramı'na denk getirilmesi de özellikle düşünülmüş olup, kardeş ülke topraklarında hep beraber Nevruz Bayramını kutlamak da bu bilimsel toplantıya ayrı bir anlam kattığı düşünülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.