1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı İş Adamları Yatırım İçin Geliyorlar
Karslı İş Adamları Yatırım İçin Geliyorlar

Karslı İş Adamları Yatırım İçin Geliyorlar

'Cazibe Merkezleri Programı' kapsamında Karslı iş adamları yatırım için Kars’a geliyorlar.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 'Yatırım ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programı' kapsamında iş adamları Kars’a yatırım yapmak için kolları sıvadılar.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan cazibe merkezleri kapsamındaki desteklerden faydalanmak üzere Kars’a gelen Karslı iş adamı Kadir Uğur Yılmaz,  kendilerinin  yatırım yapmak için burada bulunduklarını belirtti. Yılmaz,  “İlk etapta Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu projesi’nin başlamasıyla Kars’ın bir Lojistik kent haline geleceğini ve Kocaeli’nde kendilerinin bir çok işletmenin kurulumunda yer alarak ülke ekonomisine kazandırdıklarını belirtti.

Yılmaz,  yaptığı açıklamada  Ticaret alanında 20 yıla yakın bir geçmişimiz var. Kendi konularında uzman yatırımcılar Bölgedeki bu destekleri görünce, yatırım ortamının cazibesini görünce Yatırımcıların Kars’a ziyaretleri  artacaktır. Kars OSB’de ki çalışmaları yakından takip ediyoruz,  OSB’nin konumunu, bölgedeki avantajlarını ve dünya ile olacak bağlantılarını biliyoruz, Belli bir noktaya geldikten sonra Projeler olgunlaşır.  Bu projeleri de Kars’a kazandıracağız  Bizler yatırım yapmak için ilk etapta Prosun endüstriyel temizlik ürünlerinin üretimi Kars’ta yapmak istiyoruz, bu nedenle Kars’ta bir fizibilite çalışması yapacağız şeklinde konuştu.

5 bin metrekarelik bir alan tahsis ederek Fabrikalar kuracağız.

Yılmaz,  Bakanlık tarafından sunulan 6. Bölge destekleri ve Kalkınma Ajansı destekleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, Rusya ile artan ilişkilerin, bölgeye yatırım yapılmasını cazip hale getirdiğini, teşvikler kapsamında vergi indirimi, yatırım kredisi faiz desteği, KDV ve gümrük vergisi muafiyeti ile ajans destekleri kapsamında yüzde 50 oranında karşılıksız mali destekler verileceğini söyledi.

Rusya’ya en yakın OSB’nin ve kurulacak “Lojistik Merkezi’n Kars’ta olduğunu, altyapısı yeniden hazırlanan OSB’nin yatırımcıları beklediğini söyledi. Kars Organize Sanayi Bölgesi’ni gezecek olan gurbetçi iş adamı Kadir Uğur Yılmaz,  beraberindekilerle de Kars  Valisi Sayın Rahmi Doğan’ı da ziyaret edeceklerini söyledi.

Verilecek desteklerle ilgili usul ve esasların da “Resmi Gazete’de belirlendiğini de ifade eden Yılmaz, "Usul esaslar belirleniyor, belirli bir ölçek var. Her yatırım desteklenecek diye bir kural yok. Kars şartlarında tarihi bir ilke imza atacağız, " dedi. 

kadir-ugur-yilmaz.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.