1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadın Yurttaşlar Güçlendiriliyor
Kadın Yurttaşlar Güçlendiriliyor

Kadın Yurttaşlar Güçlendiriliyor

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği'nin (KA-DER), Birleşmiş Milletler Demokrasi Fonu (UNDEF) desteğiyle sürdürdüğü "Kadın Yurttaşların Güçlendirilmesi" projesi 2010 eğitimleri başlıyor.

A+A-

Proje ile kadınların toplumsal yaşama katılımı yolunda yurttaş olarak hakları konusunda bilgi sahibi olmaları hedefleniyor. Eğitimler aracılığıyla ülke çapında hak temelli politikalar oluşturulması ve hakların kullanılması bilincinin yaygınlaşması, kişi ve kurumların bu alanlardaki etkinlik kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor.

 

Proje kapsamında Türkiye'nin 7 bölgesindeki 14 il olarak belirlenen İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Hatay, Samsun ve Ankara, Çanakkale, Antalya, Nevşehir'de gerçekleştirilen, Van, Adıyaman, Tunceli, Muğla ve Trabzon'da da sürdürülecek etkinlikte, kadın sivil toplum örgütlerinden temsilcilere eğitici eğitimleri düzenleniyor. 2009'da başlayan proje, 2010 sonuna kadar sürecek ve toplam 350 kadına eğitici eğitimi verilecek.

 

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri; grup çalışmaları becerileri, toplumsal cinsiyet ve kadın hakları ana başlıkları altında 5 gün sürecek eğitim programına katılacaklar.

 

Van, Kars,  Iğdır, Ardahan, Hakkari, Bitlis, Ağrı, Batman, Siirt ve Şırnak'taki kadın örgütlerinden yaklaşık 25 kişinin katılacağı eğitimler sonunda katılımcılara "eğitici sertifikası" verilecek.

 

Sertifikalı eğiticilerden kendi illerindeki kadın örgütlerinin üyelerine ya da kendi oluşturacakları gruplara kadının insan hakları konusunda eğitim vermeleri bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.