1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadın girişimcilere sertifikaları verildi
Kadın girişimcilere sertifikaları verildi

Kadın girişimcilere sertifikaları verildi

​​​​​​​Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Kadın Girişimci adayların sertifika törenine katıldı.

A+A-

Kars Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Kadın Çalışmaları Birimi tarafından 6 aylık periyotlarda düzenlenen, KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 30 kadın girişimcilere düzenlenen törenle belgeleri verildi. Katılımcılar sertifikalarını Başkan Murtaza Karaçanta ve Başkan Yardımcısı Nusret Kara’nın elinden aldı.

Sertifika töreninde konuşan Başkan Murtaza Karaçanta, “Onların iş hayatında yer almalarına destek olacak bu eğitimlerden 10. sunun belgelerini dağıtmak üzere bir aradayız. Kadın vatandaşlarımızın ekonomik hayata atılması kendi işyerini kurması girişimci kadın kimliği ile hayata devam etmesi ile birlikte kendi yanında çalıştıracağı kadın vatandaşa istihdam sağlaması sebebi ile bu eğitimler ayrıca önem arz etmektedir” dedi.

Karaçanta, “Belge verdiğimiz 15 kadın vatandaşımız kendi işyerini açmış ve gayet güzel iş yapmaktadır. Hepsini ziyaret ettiğimizde gördük dinledik. Bir kadının özgürlüğü güçlü olması hayata tutunabilmesi çocuklarına destek olması kadının ekonomik bağımsızlığı ile mümkündür. üçlü kadın, güçlü aile demek güçlü kadın kedine güvenen çocuklar demek yarınlara güvenle bakan çocuklar demek güçlü kadınlar aydınlık yarınlar demek” diye konuştu.

Sertifika törenin ardından kadın girişimcilerle sohbet eden Başkan Murtaza Karaçanta, kadınlara istihdamlar sağlanmasını ve sürdürülebilir iş hayatlarının olmasını gönülden istediğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.