1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadın Dostu Kentler
Kadın Dostu Kentler

Kadın Dostu Kentler

Kadın Dostu Kentler Projesinin 2014 yılı kapanış toplantısı yapıldı...

A+A-

Kadın Dostu Kentler Projesinin 2014 yılı kapanış toplantısı Kars Valiliği toplantı salonunda yapıldı.

Kadın Dostu Kentler Projesi Birleşmiş Milletler İl Koordinatörü Gözde Baltacı’nın çalışmalarla ilgili bilgi verdiği toplantıya; Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Daire Müdürleri ve proje çalışanları katıldı.

Baltacı burada yaptığı konuşmada, projenin Birleşmiş Miletler Nüfus Fonu ve İçişleri Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü, finansmanı ise İsveç Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmakta olduğunu söyledi.

Ülkemizde 12 ilde yürütülen bir proje olan Kadın Dostu Kentler Projesi’nin içerisinde Kars’ın da yer aldığını belirten Baltacı, Projenin amacının; kentin sunduğu siyasi, sosyal, ekonomik, eğitim ve sağlık imkânlarından kadınların eşit olarak yararlanmasını sağlanması olduğunu ifade etti.

2014 yılı çalışma ve sonuç bildirgeleri hakkında da bilgi veren Kadın Dostu Kentler Projesi Birleşmiş Milletler İl Koordinatörü Gözde Baltacı, “Kadın Dostu Kentler projesinde Kars’ın son 2 yılda büyük ölçüde ilerleme kaydettiğini gördük. Yaptığımız 6 aylık çalışmamızda Kars, ülke genelinde 76’ncı sırada yer almıştı. Burada bizim için en önemli sorunlardan bir tanesi kızların erken yaşta evlilikleri, ergen anne yaşının yüksek olması bizim için bir sorundu. Tespit etmiş olduğumuz bu sorunları Serhat Kalkınma Ajansı yapılmış olan araştırmaya bakarak bölgenin planına kadın sorunlarını dahil etti. Ve yine bu kadın sorunlarına dahil olarak araştırmaları yapabilmek için de alan çalışmalarında toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir çok üyelere ulaşarak onlarda kendi planlarında destek oldular. Aralık ayının ilk haftasında Ankara’da yapmış olduğumuz toplantıya 12 ilin vali yardımcıları katıldı. Bu toplantıda kadın dostu kentlerle ilgili kurmuş olduğumuz mekanizma, yapmış olduğumuz, eylem planları ile ilgili bir takım atölye çalışması yaptık. Bu toplantının sonuç bildirgelerini sizlerle paylaşıyoruz. Bu sonuçlar bizim için önemli. Çünkü çalışmaların ne aşamada olduğunu görmekteyiz. Bu çalışmalarımızda nelerin üzerinde duracağımızı görmekteyiz. Bizlerle birlikte çalışan Kurum ve STK’ların ortaklılığını görmekteyiz. Bu projede Kars İl Özel idaresi tarafından 150 bin TL ödenek ayrılması diğer ilere göre büyük başarı. Bu başarı İzmir ilinde düzenlenen toplantıda örnek gösterilmiştir. Biz son 2 yılda bu sıkıntıları aştık ve bu da bizlere önemli başarı sağladı” diye konuştu.

Konuşmanın ardından katılımcılar ise toplantı ve çalışmalar hakkında fikirlerini açıkladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.