1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KADİM Semineri Düzenlendi
KADİM Semineri Düzenlendi

KADİM Semineri Düzenlendi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kars İl Müdürlüğü, Ticaret Meslek Lisesi'nde Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) Projesi kapsamında öğrencilere seminer verdi.

A+A-

SGK Kars İl Müdürlüğü, Serhat Sağlık Meslek Lisesi, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi ve Kars Ticaret Meslek Lisesi'nde KADİM projesi kapsamında seminerler verdi.

 

Ticaret Meslek Lisesi'ndeki seminerde konuşan SGK Kars Avukatı Abdullah Çelik, ''Kuralları ve kurumlarıyla genel kabul görmüş, gelişmiş ekonomiler düzeyine ulaşma çalışmalarının ekonominin tüm katılımcıları ile birlikte yürütülmesi, toplam kayıt dışı istihdam içerisindeki kayıt altına alınabilecek kısmın kayıt altına alınmasının sağlanması ve yabancı kaçak işçi çalıştırılmasının önlenmesi amacıyla uygulamaya konulan Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) projesi çerçevesinde bu programları düzenliyoruz. Söz konusu seminerlerde kayıt dışı istihdamın boyutları sebep ve çözüm yolları, (KADİM) projesi konularının yanı sıra 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile sigortalılara ve zorunlu staja tabi meslek lisesi öğrencilerine tanınan haklar ve genel sağlık sigortası hakkında öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz.'' dedi.

 

Seminerde TÜİK rakamlarına göre, işsizlik oranlarının 2009 yılında yüzde 15.5.2010 yılındaki dönemde yüzde 14.5 olarak gerçekleştiği, bu oranın lise ve dengi okullardan mezun olanlarda 2009'da 15.9 olarak gerçekleştiği ifade edildi. Seminerde öğrencilere, herkesin SGK güvencesindeki haklarını iyi bilmesi gerektiği, aksi takdirde kanundan habersiz olunması nedeniyle mağduriyetlerin yaşanabileceği hatırlatıldı.

 

Seminer sonrasında öğrenciler, SGK hakları hakkında bilmek istedikleri konularda konuşmacılara sorular yöneltti.

  

Önceki ve Sonraki Haberler