1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İYİ Partiden “Nitelikli-Niteliksiz Okul” listesine tepki
İYİ Partiden “Nitelikli-Niteliksiz Okul” listesine tepki

İYİ Partiden “Nitelikli-Niteliksiz Okul” listesine tepki

İYİ Parti Kars İl Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan “Nitelikli-Niteliksiz Okul” listesine tepki gösterdi.

A+A-

İYİ Parti Kars İl Başkanı Settar Kaya ve partililer, Faikbey caddesi at heykeli önünde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan “Nitelikli Okul” listesine tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını İYİ Parti Kars İl Başkan Yardımcısı Sevinç Arzu Uluoğlu okudu.

Uluoğlu, basın açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaz/boz tahtasına çevirdiği ve bir süre sonra vazgeçeceği kesin olan bir sistemi daha uygulamaya koydu. Cumhuriyetin okullarını Nitelikli okullar/Niteliksiz okullar diye ikiye ayırdı” dedi.

Uluoğlu, basın açıklamasında şunları söyledi: “Öncelikle kelime anlamlarına bakalım. NİTELİKLİ: Her yönden iyi ve üstün olan, kendinde bir üstünlük bulunan. Ayırt edici bir özelliği olan. NİTELİKSİZ: Ayırt edici özelliği olmayan, basit, düz. Nitelik bakımından üstün olmayan, kalitesiz. Bir devlet, kendi okulları arasında böyle bir ayrım yapabilir mi?

Milli Eğitim Bakanı uygulamayı “aradaki fark nitelikli olana sınavla girilmesi” diye savunmuş. O halde “sınavla girilenler” “sınavsız girilenler” diye neden tanımlanmıyor?

AKP hükümeti; Eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı, eğitimin kalitesini ülkenin her yerinde yükseltmeyi başaramadı. Türkiye PISA sınavlarında ilk 40 ülke arasına bile giremedi. Şimdi ise bu başarısızlığın faturasını okullarımızın itibarına kesiyorlar.

Gelişmiş ülkelerde; ülkenin bir ucundan diğer ucuna İki okul arasındaki başarı farkı en fazla %10 iken; ülkemizde, bırakın iki coğrafi bölgeyi, iki mahalle arasındaki fark bile % 60’lara çıkmaktadır.

İktidar, başarılı öğrencilerin önemli bir kısmını İmam Hatiplere mecbur etmek için bu uygulamayı getirmiştir. Öğrencilerimizi ve Velilerimizi, “nitelikli İmam Hatibe gitmezsen, niteliksiz okulda okumak zorunda kalırsın” baskısı altına almaktadır

Elbette, bizler İmam Hatiplere karşı değiliz. Öğrencilerimizin ve velilerimizin özgür iradesiyle istediği okulu tercih etmesinden yanayız.

Kars’ta” nitelikli” olarak ilan edilen 5 liseye toplamda 450 öğrenci alınacaktır. Liseye geçiş yapacak yaklaşık 6000 öğrenciden 5550’si ise “niteliksiz” diye adlandırılan okullarda mı eğitim alacaklardır?

Niteliksiz tanımlamasının öğrencilerimizin, velilerimizin ve o okullarda görev yapan öğretmenlerimizin psikolojilerini nasıl etkileyeceği düşünülmüş müdür?

Bu uygulama, Türkiye’de eğitimde “kaos yaratma” projesidir.

Bu durum; niteliksiz okul, niteliksiz öğrenci,niteliksiz öğretmen, tartışmasını da beraberinde getirmeyecek midir?

Kars’ta henüz hizmete girmemiş Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi, “nitelikli” ilan edilirken, köklü Alpaslan ve Cumhuriyet Lisesi, ve başarılarla dolu geçmişe sahip Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi ise “niteliksiz” ilan edilmiştir. Bunun izah edilebilir yanı var mıdır?

Türkiye’de 17.000 okuldan 16.400’ü niteliksiz olarak tanımlanmıştır. Buna özrü kabahatinden büyük derler. Hani AKP hükümeti Türkiye’ye çağ atlatmıştı?

İYİ PARTİ olarak; bu yanlış ve yersiz uygulamanın derhal yürürlükten kaldırılmasını, okullarımızın itibarıyla oynanmaya son verilmesini. ATATÜRKÇÜ düşünce sistemine aykırı olmayan, bilimsel, adil, çağdaş, fırsat eşitliğine dayalı bir lise yerleştirme sistemine geçilmesini talep ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.