1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İYİ Parti'den "KAÜ Güvenlik Görevlileri Sorunu" Açıklaması
İYİ Parti'den "KAÜ Güvenlik Görevlileri Sorunu" Açıklaması

İYİ Parti'den "KAÜ Güvenlik Görevlileri Sorunu" Açıklaması

İYİ Parti Kars İl Başkanlığı Kafkas Üniversitesi güvenlik görevlileri sorununun çözülmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

A+A-

İYİ Parti Kars İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle : "Kafkas Üniversitesinde şirket elemanı olarak görev yapan 82 güvenlik görevlisi, idarenin kusurundan kaynaklanan sebepten dolayı kadro hakkından mahrum bırakılmışlardı.

20 Şubat 2018 tarihinde yayınlanan listede, bu çalışanların başvurularının “RED” edildiği resmen ilan edilmişti.

 Gerekçesi ise, daha önce görevlerine son verildiği ve kararnamenin öngördüğü 04.12.2017 tarihinde görevde olmamalarıydı.

Bu insanlar, partimiz il binasını ziyaret ederek sorunlarını dile getirmişlerdi. Bizde İYİ PARTİ KARS il yönetimi olarak bu konudaki görüşlerimizi basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşmış, yapılan işlemin yersiz, haksız ve hukuksuz olduğunu, geri alınmasını istemiştik.

Ayrıca, hukuki destek sağlamak amacıyla, genel merkezimizden randevu alarak arkadaşları Ankara’ya göndermiştik.

Kafkas Üniversitesinden dün yapılan açıklamada deniliyor ki; “Kars Kafkas Üniversitesi’nde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, taşeron çalışanların 696 sayılı KHK ile kadroya geçiş sürecinde yaşamış oldukları sorun UHD Bakanı Ahmet Arslan’ın büyük uğraşı ve ısrarı sonucunda çözüldü.

Bizim de parti olarak nihai amacımız budur ve bundan mağdur edilen hemşerilerimiz adına memnuniyet duyarız.

Ne var ki;

-Sorunun nasıl çözüldüğünün, kararnamedeki bağlayıcı tarih engelinin nasıl aşıldığının, daha önce neden reddedildiğinin, ilgili personele ve kamuoyuna açıklanması zorunluluğu vardır.

-"Ulaştırma bakanının büyük uğraşı ve ısrarı” ibaresine yer verilmesinin hukuk devleti ilkeleriyle pek bağdaşır yanı yoktur.

-Hak ve hukuk herkes için, siyasi müdahalesiz, aracısız olmalıdır.

-Kadroya geçmek bu insanların hakkı ise-ki öyledir-aylardan beridir kendilerine ve ailelerine neden ızdırap yaşatılmıştır?

-Açlık sınırının 1700 tl olduğu ülkemizde,1600 tl maaşla çalışan bu insanların ekmekleri üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Sonuç olarak; Kadre, zulme, haksızlığa uğrayan tüm hemşerilerimize bir kez daha duyurmak isteriz ki, meydan boş değildir. İYİ PARTİ vardır.

Kafkas üniversitesi güvenlik görevlisi hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.